A Diablo 4 lett a Blizzard leggyorsabban fogyó játéka

A Blizzard Entertainment legújabb játéka, a Diablo IV rendkívüli mérföldkövet ért el azzal, hogy a cég eddigi legkelendőbb és leggyorsabban fogyó játéka lett. A játék a várva várt korai hozzáférés, június 1-jei megjelenése óta a konzolos és PC-s platformokon egyaránt megdöntötte a megjelenés előtti összes eladási rekordot is. Alig négy nap alatt a játékosok együttesen elképesztő 93 millió órát töltöttek a Diablo 4 sötét és áruló világának felfedezésével. Ez olyan, mintha vissza mennénk az időbe 10.000 évet, és az őskőkorszakban találnunk magunkat, amikor is kb. az emberiség megjelent a földön..

A Diablo IV fejlesztése évekig tartott, és a játék mögött álló szenvedélyes csapat természetesen nagyon örül a sikernek. A 2019-es bejelentés óta világszerte játékosok millióinak rendíthetetlen támogatása egyengette az utat Sanctuary magával ragadó víziójának megjelenéséhez.

Mike Ybarra, a Blizzard Entertainment elnöke elégedettségének adott hangot a Diablo IV kapcsán, kiemelve, hogy az megtestesíti a vállalat elkötelezettségét, továbbá kifejetette, hogy felejthetetlen élményeket teremtsen a játékosoknak a közel jövőbeni tartalmak. Ybarra kijelentette: "A Blizzardnál arra törekszünk, hogy mindenki számára figyelemre méltó élményeket teremtsünk, és a Diablo 4 ennek a célnak a hihetetlen megvalósítása". 

A játék rendkívül testreszabható játékmenetet ígér, emellett még magával ragadó narratívát és különböző módokat kínál a játékosoknak a világgal való interakcióra. Akár a sorozat régi rajongói, akár a Sanctuaryba először betérő újoncok garantált a sikerélmény, és a játék a Diablo-univerzum kiemelkedő tartalmait ígéri.

Nos, mi már teszteltük a játékot, és tényleg érthető a siker és a rekord a Blizzardnál. Nagy vonalakban elmondjuk, miért lett kasszasiker. A Diablo 4 egy kiterjedt, részben open world alapú Sanctuary területtel bír, amely öt különböző régiót, több mint 120 dungeont, strongholdokat, world eventeket és számos mellékküldetést tartalmaz. Minden régió egyedi környezeti és természeti tulajdonságokkal rendelkezik, és hemzsegnek a démoni teremtményektől, kihívások elé állítva a játékosokat, hogy próbára tegyék képességeiket akár egy kooperatív nyílt világban. A kaland nem ér véget a fő történetszállal, mivel a játékosok részt vehetnek olyan erőteljes endgame-tevékenységekben, mint a Helltide események és a Nightmare Dungeons, hogy tovább növeljék erejüket és képességüket, valamint szintlépéseket tudjanak produkálni klikkelgetős tevékenységükkel, miközben ölik a démoni erőket lefelé.

Továbbá a frissített Paragon Board rendszer lehetővé teszi a folyamatos testreszabást, és a Whispers of the Dead-en keresztül a world eventek teljesítése legendás jutalmakat biztosít. A Fields of Hatred továbbá dedikált PvP csatatereket kínál az intenzív pvp elleni harcokhoz. A játékosok számíthatnak a Seasons és a bővítések rendszeres megjelenésére is, ami biztosítja a folyamatos új játékmenet-funkciók, küldetések, karakterek, kihívások és legendás zsákmányok behozatalát, hogy folyamatosan elmerüljenek a Sanctuary fejlődő világában. A Blizzard közel 10 évet ígér a játéknak. Lesz bőven időnk farmolgatni Sanctuary-ban.

A Diablo IV továbbra is világszerte magával ragadja a játékosokat, és a Diablo franchise egyik legjelentősebb és legmodernebb elképzelésként szilárdítja meg a helyét a játékos társadalomban és a játékiparban egyaránt. Magával ragadó játékmenetével, és zseniálisan megírt történetével és a személyre szabás határtalan lehetőségeivel nem meglepő, hogy a Diablo IV a Blizzard eddigi leggyorsabban fogyó játéka lett. Azt azonban még nem tudni, hogy túlszárnyalja-e a Blizzard más népszerűbb címeinek eladásait, és elnyeri-e minden idők legkelendőbb Blizzard-játékának címét. Csak az idő fogja megmutatni, hogy a Diablo IV képes lesz-e új magasságokba emelkedni és kitörölhetetlen nyomot hagyni a játéktörténelemben.

Az már most biztos, hogy nagyon sok gaming oldalakon lesz az év játéka a Diablo 4.

A tesztünk itt olvasható el.

Újabb Régebbi