Mellékküldetések tekintetében is szintén minőségi tartalmat fog kínálni az Avowed

Az Obsidian Entertainment akció-kaland RPG-je, az Avowed, amely a Pillars of Eternity univerzumában játszódik, ígéretes újításokat hoz a játékmenetbe, különös tekintettel a melléktartalmak és a jelentőségteljes választásokra. A játékban a társak kulcsszerepet játszanak, nem csak a harcban és a történetvezetésben, hanem az erkölcsi döntések meghozatalában is. Az Obsidian csapata a játékosok visszajelzéseire alapozva finomítja a harci mechanikákat, célba véve a 2024-es novemberi megjelenést.

Az Avowed, amelyet az Obsidian Entertainment és az Xbox Game Studios közösen készít, Eora világában helyezkedik el, ahol a Pillars of Eternity is játszódott. Carrie Patel, a játék kreatív igazgatója számos interjúban osztotta meg a fejlesztés részleteit, hangsúlyozva a melléktartalmak és a fő küldetések közötti egyensúly fontosságát.

Patel és Matt Hansen, az art director, kiemelték, hogy az Avowed játékélményében a társak “kritikus jelentőségűek” lesznek. Az Obsidian célja, hogy a játék minden aspektusában lebilincselő és hozzáférhető legyen a fantasy rajongók számára, legyen szó nagyszabású küldetésekről vagy apróbb megbízatásokról.

Az Avowed játékos karaktere “határozottan egy istenszerű” lény, de megjelenése változtatható, és nem lesz egyértelmű, melyik istenség áldotta meg a játékost.

A stúdió elkötelezett amellett, hogy minden játékelem értékes legyen a játékosok számára. Egy interjúban a Windows Central-lal Patel és Gabe Paramo, a játékmenet igazgatója, részletesen beszéltek az Avowed választási lehetőségeiről és következményeiről, a játékosok szabadságáról, a társakról és a közösség visszajelzéseiről. Patel kiemelte, hogy a Living Lands világában zajló történet “jelentőségteljes választásokkal” lesz tele, mind a nagyobb, mind a kisebb küldetések során.

“A játékos számos döntést hoz majd útja során, mellékküldetésekben és még kisebb mellékes eseményekben is, amelyeket teljesen magának kell felfedeznie,” mondta Patel, ellentétben más játékok gyakorlatával, amelyek gyakran töltelékanyagot használnak a melléktartalmakban. Patel biztosította a játékosokat, hogy az Obsidian “ugyanolyan figyelmet fordít a melléktartalmakra, mint a fő küldetésekre”.

“Minden, amit a játékba teszünk és a játékos elé helyezünk, megéri a játékos idejét. Néhány élmény nagyobb lesz, néhány rövidebb, de mindegyik különböző,” mondta Patel, és megerősítette, hogy “egyik sem másolás/beillesztés élmény; mindegyik tartalom leköti a játékost a világgal és lehetőséget ad neki karaktere szerepjátékára.”

Az Avowed első játékmenet előzetese vegyes fogadtatásra talált, különösen a játék merev harcrendszerét illetően, ami arra ösztönözte a fejlesztőket, hogy felgyorsítsák a harci mechanikák fejlesztését. “Csak azt mondtuk, ‘Rendben, nézzük meg ezt, ez fontos, az emberek észreveszik ezt, hamarabb kellene csiszolnunk,’” mondta Paramo a bemutatott harcról, annak ellenére, hogy az Obsidian úgy gondolta, ez a terület “elég jó volt ahhoz, hogy bemutassuk, ahogy van”.

A harc jelentősen javult az Xbox Games Showcase 2024 előzetesének megjelenésére, mivel az Obsidian “igazán elemezte az érzést és azt a pillanatot, amikor a játékos lengeti a fegyverét és az ütközés bekövetkezik”, ami hozzájárult a játék harci mechanikájának javulásához.

Az Avowed megjelenését 2024. november 12-ére pletykálják, de a hivatalos megjelenési dátum még nem lett megerősítve.

Újabb Régebbi