Az online sikerek miatt törölték a GTA 5 Trevor központú sztori DLC-jét

Egy volt Rockstar fejlesztő szerint a Grand Theft Auto 5 tervezett történeti kiegészítőjét azért vonták vissza, mert a GTA Online annyira jövedelmezővé vált, hogy a cég úgy döntött, nem érdemes további erőforrásokat fektetni a DLC-be.

A 2023-ban a játékból kibányászott adatok alapján egy “Agent Trevor” nevű bővítményt azonosítottak, mint az egyik a három törölt tervezett kiegészítő közül, amelyek között olyan témák is szerepeltek, mint a “Zombi Apokalipszis” és az “Idegen Invázió”. Joseph Rubino, aki hat éven át volt a Rockstar vezető kamera művésze és virtuális operatőre, a SanInPlay YouTube csatornának nyilatkozva elárulta, hogy részt vett a Trevor DLC munkálataiban, mielőtt azt törölték volna.

“Én voltam az egyik fő szerkesztő és kamera művész, emellett sok második egység munkáját is végeztem,” mondta Rubino. “Ezután a csapatunkat két részre osztottuk, én a GTA Online-nál maradtam, míg a DLC-n dolgoztam, amelyben Steven Ogg, Trevor színésze is fontos szerepet játszott, és a csapat egy része átment a Red Dead Redemption 2 fejlesztésébe.”

Rubino elmagyarázta a DLC törlésének okát: a GTA Online kezdeti pénzügyi sikere miatt a Rockstar átrendezte prioritásait és inkább erre a területre koncentrált.

“Amikor a GTA Online piacra került, annyira pénztermelővé vált és az emberek annyira szerették, hogy nehéz volt meggyőző érvelést találni egy önálló DLC mellett,” magyarázta. “Visszatekintve most azt mondanám, hogy valószínűleg mindkettőt meg lehetett volna valósítani, de ez egy üzleti döntés volt, amit ők hoztak.”

Rubino elmondása szerint a DLC törlése miatt “kicsit csalódott” volt, hozzátéve: “Ez volt az egyik fő oka annak, hogy akkoriban kissé szomorú lettem, mert úgy éreztem, ‘hé, srácok, mi a fene, ez zseniális, folytassuk, fejezzük be ezt.’”

Rubino szerint a DLC körülbelül félig kész volt, amikor törölték, de megjegyzi: “Sok olyan elem végül bekerült, úgy vélem, a GTA Online későbbi változataiba, tehát nem pazarolták el. Nagyon, nagyon jó volt.”

Rubino története hasonlít Trevor színésze, Steven Ogg történetéhez, aki egy áprilisi interjúban beszélt a történeti DLC törléséről.

“Trevor titokban dolgozott volna, az állami szerveknek,” mondta Ogg. “Forgattunk néhány jelenetet a ‘James Bond Trevor’-ral, ahol még mindig kicsit balfácán volt, de a legjobbat próbálta kihozni magából. Aztán egyszerűen eltűnt, és soha nem csinálták meg, soha nem folytatták.”

Újabb Régebbi