A Cyberbunk 2077 debütálási kudarca megváltoztatta a CD Projekt RED fejlesztői és kiadói gondolkodásmódját

A Phantom Liberty sikeres debütálása a fejlesztési folyamatok átalakításának köszönhető. Mint jól tudjuk, a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kiegészítő sikere a kezdeti nehézségek árnyékában érkezett.

Paweł Sasko, a CD Projekt Red senior küldetéstervezője szerint a Phantom Liberty kiegészítő sikere csak az alapjáték kezdeti, negatív fogadtatásának “tanulságai” révén valósulhatott meg. Sasko elismeri, hogy ha az eredeti játék 2020-as megjelenése nem vált volna ki olyan erős negatív visszhangot, akkor a Phantom Liberty kiegészítő sem tudott volna “jelentősen jobban teljesíteni a megjelenésekor”.

“A Phantom Liberty sikeres debütálása a fejlesztési folyamatok teljes átalakításának eredménye, amit a kezdeti fogadtatás nélkül nem tudtunk volna megvalósítani” - nyilatkozta Sasko a TheGamernek a Gamescom Latam eseményen.

“Ez a tapasztalat alapvetően megváltoztatta személyemet és a stúdiónkat.”

A Cyberpunk 2077 2020 decemberi katasztrofális premierje után több mint három évvel, számos javítás és a tavalyi Phantom Liberty kiegészítő megjelenése után, a CD Projekt Red már nem foglalkozik a Cyberpunk 2077 további fejlesztésével.

Még február 29-én 17 ember dolgozott a játékon, de április 30-ra ez a szám nullára csökkent.

Ez egy jelentős mérföldkő a CD Projekt számára, amint véglegesen túllép a Cyberpunk 2077-en, és a fejlesztési erőforrások nagy részét a következő, jelenleg még Polaris kódnéven futó Witcher-sorozat játékára fordítja. A stúdió új fejezetet nyit, és a jövőbeni projektekre koncentrál.

Újabb Régebbi