Epic Games - Csapj le rá! - Super Meat Boy Forever

Az Epic Games saját launcherén belül minden héten megajándékoznak bennünket egy ingyenes játékkal, ünnepek illetve promóciók idején akár többel is, vagy sűrűbben. Ezen játékok olykor ismertebb címek is lehetnek, gyakorta azonban indie játékokat zsebelhetünk be, melyek annyira kreatívak és lebilincselőek, hogy mindenképp érdemes lecsapni rájuk. Mondják, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, mi viszont állítjuk, hogy az ingyenesen beszerezhető címek megérik a kipróbálást. Éppen ezért szeretnénk nektek gyors talpalóban bemutatni az éppen aktuális ingyenes ajándékokat, melyeket az Epic Store-ban megtaláltok, és a gyűjteményetekhez adhattok egyetlen kattintással.

Február 22-től a Super Meat Boy Forever lesz elérhető ingyenesen.

Super Meat Boy Forever

Nem ismeretlen a Super Meat Boy cím, hiszen a 2008-ban kihozott flash játék Edmund McMillen és Tommy Refenes kettőséből létrejött Team Meat gondozásában eléggé nagyot szólt. Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű, kőkemény platformer, édesen abszurd látvánnyal. A Super Meat Boy Forever emeli a tétet, épp csak annyival gondolja tovább a bevált receptet, hogy csalogató legyen a stílustól idegen játékosoknak is. De a rajongóknak sincs mitől félniük, a játék ugyanolyan könyörtelen és kihívásokkal teli, mint az első rész. 

A szeleburdi történet szerint Meat Boynak barátnője akad, és egy husis babát nevelgetnek. Ám jön Dr. Fetus, aki lecsapja hőseinket, és elrabolja a babát. A pár azonnal útnak indul. 2D-s lineáris pályákon kell átszaladnunk, átugrálva és kikerülve a csapdákat, leütve az elénk kerülő ellenségeket. Karakterünk csak egy irányba tud haladni, tehát az irányításra rá kell éreznünk, a ravaszul lehelyezett platformok és szakadékok miatt pedig folyamatosan meg fogunk halni. De minden hiba tapasztalat, és végül kitanuljuk a játék fortélyait. Egészen addig, amíg el nem érünk a boss harcokig, amik baromi hangulatos összecsapások, és eléggé nehezek is. Igazi csemege a hardcore platformerek számára. És ha ez nem lenne elég, a játék zenéjét Danny Baranowsky szolgáltatja, aki a platformerek muzsikájának kortárs mestere. 

A platformerek kedvelőinek kötelező darab.

Ne feledjétek, a játékot csak Február 29-ig adhatjátok hozzá a gyűjteményetekhez. 

Csapjatok le rá!

Újabb Régebbi