A Smite 2 fejlesztői aggódnak a játékosok reakciói miatt, amiért az eredeti játékból nem lesznek átvihető tartalmak

De közben bíznak benne, hogy a játékosoknak tetszeni fog az új hűségjutalomrendszerük.

A Smite 2-t hivatalosan is bejelentették, és az eddig leleplezett fejlesztési ötletek ellenére a fejlesztő Titan Forge Games aggódik azért, hogy egyes játékosok elégedetlenek lesznek a két játék között átvihető tartalmak hiánya miatt.

A hamarosan megjelenő többjátékos online csataaréna (MOBA) ugyan nem váltja fel a Smite 1-et, ami a hűséges rajongók számára biztosan megkönnyebbülés. Viszont sajnos a mai (január 12-i) bejelentésben az is megerősítést nyert, hogy a játékosok által megszerzett tartalom (skinek, kozmetikai cuccok, és egyebek) nem fog közvetlenül átkerülni az eredeti játékból a folytatásba. 

"Azt hiszem, hogy ez az a rész, ami belsőleg a leginkább aggaszt minket" - mondta a Smite executive producere, Alex Cantatore. "Azt hiszem, nagyon magabiztosak vagyunk a játékmenetet és a grafikát illetően".

Alex kifejtette, hogy biztos benne, hogy a játékosok azonnal látni fogják, hogy a folytatás mekkora előrelépés, olyan tényezőkkel, amelyekről "nem is tudták", hogy hiányoznak. "De határozottan van egy réteg, például az emberek sok időt és pénzt fektettek a Smite 1-be, és nagy dolog azt kérni tőlük, hogy lépjenek át egy új játékra" - teszi hozzá Cantatore.

A tartalom közvetlen átadása helyett két hűségjutalom-rendszert vezetnek be. A Smite 2 játékosok között "Legacy Gems"-eket osztanak ki, amelyek megfelelnek annak, hogy a játékosok mennyi drágakövet (ingyenes és fizetős) költöttek az eredeti játékban, ami 50%-os kedvezményt jelentenek a játékon belüli vásárlások többségére. A Smite 2 alapítói csomagot vásárló játékosok számára a kapott Legacy Gemek mennyisége megduplázódik. Tehát a Founders Pack tulajdonosai gyakorlatilag egy az egyben visszakapják azokat a gemeket, amiket elköltöttek a Smite 1 során.

Emellett a Smite 1 első 11. évének frissítésével bevezetésre kerül a "Divine Legacy", amely a játékosokat az évek során a Smite 1 játékkal töltött időért jutalmazza majd. Attól függően, hogy mennyi ideje játszanak, a játékosok akár 11 skin-t is feloldhatnak egyszerre, amelyeket a Smite 2-ben fel használhatnak majd, és a fejlődésükkel jelvényeket is szerezhetnek.

Cantatore azt mondja, hogy a csapat a két jutalmazási rendszeren "legalább ötször mentek át", egyre többet és többet adtak hozzá, amíg a hűséges játékoscsoportok meg nem jegyezték, hogy mennyire "nagylelkűek".

"Szóval nagyon reméljük, hogy a játékosok ránéznek erre, és azt mondják: 'Hű, ti tényleg valami nagyszerűt csináltok a játékosokért, ti törődtök a játékosokkal'. Mert mi tényleg így teszünk - ezt tényleg a játékosok szem előtt tartásával terveztük" - folytatja Cantatore. "De megértjük, hogy valószínűleg lesz néhány játékos, aki csalódott lesz, mert, tudod, azt akarják, hogy minden megszerzett tartalom átkerüljön a Smite 2-be. De egyszerűen nem volt lehetséges számunkra, hogy ilyen szintű fejlesztési evolúciót hajtsunk végre egy játékban, és mindent átvigyünk a régi részből is"."

A vitát tovább fűzve a Titan Forge Games vezérigazgatója, Travis Brown elmondta, hogy a két Reward-rendszert úgy tervezték, hogy jutalmazza mind azokat a játékosokat, akik mindenképpen sok időt töltöttek a Smite 1-ben, és mind azokat is, akik sok pénzt költöttek skinekre és battle passokra egyaránt. 

"Inkább arról van szó, hogy ösztönzést akartunk adni a Smite-tal játszó játékosoknak, hogy áttérjenek a Smite 2-re, de aztán azok is, akik valaha is lejártak, és már nem játszottak a Smite 1-gyel, csak egy halom jutalom várja őket, amikor bejelentkeznek a Smite 2 első napján" - mondja.

A Smite 2 a tervek szerint idén tavasszal lép be az alfa tesztelésbe, és PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re fog megjelenni.

Újabb Régebbi