Smite 1: Nem lesz több isten és hős megjelenés az első részben

A Titan Forge Games megerősítette, hogy az ingyenesen játszható, többjátékos online csatarénája (MOBA), a Smite 1 továbbra is játszható lesz,  még a Smite 2 megjelenése után is.

A Smite 2-t tegnap (január 12-én) jelentették be, és hatalmas fejlesztéseket ígér mind a látványvilágában, mind pedig a játszható karakterek átdolgozását illetően. A jelenlegi tervek szerint idén tavasszal kezdődik az alfa játéktesztelés, így a játékosok vélhetően néhány hónapon belül belevethetik magukat a játékba.

A fejlesztők tisztázták, hogy a Smite 1-en továbbra is egy külön (bár sokkal kisebb) csapat dolgozik, míg a többi fejlesztő a folytatásra koncentrál. Ezzel együtt a közelgő 130. isten után nem fognak új isteneket (vagy játszható hősöket) hozzáadni az eredeti részhez.

A Titan Forge Games azt állítja, hogy "ezek különböző játékok, és továbbra is különböző játékként kívánjuk kezelni őket". A Smite executive producere, Alex Cantatore elmagyarázta, hogy míg a Smite meglévő játékosbázisa "nagyon hardcore funkciókat" élvez, addig a Smite 2 lehetőséget kínál a csapat számára, hogy "visszaállítsa ezt a komplexitási szintet". A folytatással a fejlesztők arra koncentrálhatnak, hogy "néhány alapvető dolgot a lehető legérdekesebbé tegyenek a pályán, anélkül, hogy egyre többet és többet alapoznának rá". Hozzáteszi: "Kicsit más a fejlesztési filozófia a két játék között". A Smite 2 sokkal kezelhetőbb, átláthatóbb, és irányíthatóbb lesz.

Ezen kívül Cantatore elmondja, hogy a Smite folytatásáról szóló döntés nagy része az volt, hogy a csapat "valóban tiszteletben tartja a játékosainkat, az időt, a pénzt és a kötődést, amit az eredeti játékhoz fűznek". Emellett végső soron a fejlesztők "biztosak akarnak lenni abban, hogy a játékosok boldogok legyenek".

"Ha tovább akarsz játszani a Smite 1-gyel, akkor az fantasztikus, hiszen addig teheted, ameddig csak akarod" - magyarázza. "Különösen, ha PS4-ed van, és nem engedheted meg magadnak a PS5-öt, vagy egy régebbi konzolod / régi géped..."

A Smite 2 a tervek szerint PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re jelenik meg még az idén. A Closed alpha teszt várhatóan idén tavasszal kezdődik a már említett platformokon.

Újabb Régebbi