UK Charts: Hogwarts Legacy sikerek és kiábrándult Starfield Premium Edition kezdés

A Hogwarts Legacy visszavette az első helyet a brit kiskereskedelmi listákon a GfK adatai szerint a 2023. szeptember 2-án (szombat estig bezárólag) véget ért héten. A PS5-ös verzió eladásai 266 százalékkal, míg az Xbox Series X|S változaté 249 százalékkal ugrott meg.

A Starfield prémium kiadása, amely egy letöltőkódot tartalmaz, és feloldja a digitális kiadás korai hozzáférését, csupán a hetedik helyen debütált. A játék teljes kiadása szeptember 6-án jelenik meg, illetve az Xbox Series X|S, a PC és az Xbox Game Pass. Következő héten mindenképpen elő helyet várnak a szakemberek a Starfield kezdéstől.

A Lego Star Wars: The Skywalker Saga négy helyet javítva a második helyen mászott fel, így ennek képében 98 százalékkal nőttek az eladások, köszönhetően a Nintendo Switch verzió ár kedvezményének. A Mario Kart 8 Deluxe a harmadik helyre esett vissza, annak ellenére, hogy az eladások 18 százalékkal megnőttek. A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom egy helyet esett vissza a negyedik helyre, így csak az eladások négy százalékkal csökkentek.

Az Armored Core VI Fires of Rubicon a második héten az első helyről az ötödik helyre esett vissza, meglehetősen nagy, 71 százalékos eladáscsökkenéssel. Míg a FIFA 23 a negyedik helyről a tizedikre esett vissza, mivel az eladások 27 százalékkal csökkentek. Az Xbox Series X|S verzió azonban 127 százalékos eladási ugrást produkált.

A Street Fighter 6 a 22. helyről a 13. helyre, a Diablo IV pedig a 24. helyről a 14. helyre emelkedett, mivel az eladások az akciós árnak köszönhetően gyorsan megugrottak. A Pikmin 4 a 14. helyről a 16. helyre esett vissza, az eladások itt 15 százalékkal csökkentek.

A Call of Duty: Modern Warfare II a 11. helyről a 26. helyre esett vissza, az eladások 40 százalékkal csökkentek. A PS4-es verzió azonban 34 százalékkal növelte eladásait a "leárazott" akciós áraknak köszönhetően. A The Witcher 3: Wild Hunt Game of the Year Edition a kilencedikről a 37. helyre esett vissza.

Négy játék került vissza a listákra a több kiskereskedőnél történt leárazásoknak köszönhetően. A Forspoken a 21. helyen áll 90 százalékos eladásnövekedéssel, míg a Final Fantasy XVI a 22. helyen áll 204 százalékos eladásnövekedéssel. A Saints Row a 29. helyen áll 64 százalékos eladásnövekedéssel, a Gran Turismo 7 pedig 47 százalékos növekedést produkált.

Íme a 10 legkelendőbb videojáték a héten, szeptember 2-ig bezárólag, Angliában:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  5. Armored Core VI: Fires Of Rubicon
  6. Mortal Kombat 11 Ultimate
  7. Starfield Premium Edition Upgrade - NEW
  8. Grand Theft Auto V
  9. Minecraft (NS)
  10. FIFA 23
Újabb Régebbi