Nerfelték a Warzone DMZ módban szereplő botok sebzését

A Warzone 2 fejlesztője, az Infinity Ward szívesen meghallgatja a közösség visszajelzéseit, és ennek megfelelően - szerintünk meglepő - nerfelik az AI ellenségeket a DMZ-ben.

Váratlan hír érkezett a CoD közösségéhez még a hét elején, történ ugyanis, hogy a Twitteren keresztül március 1-jén a felelős fejlesztők bejelentettek egy frissítést. Ez egy olyan változtatást hajt végre, amelyet a Warzone 2 közössége már régóta követelt. Egy meglepő és szinte alámerült üzenetben osztotta meg az Infinity Ward, hogy a Warzone 2-ben egy olyan javítást hoztak be, amely az Ashika-szigeten és Al Mazrahban is az AI (botok) sebzését jócskán degradálja. 

A Warzone 2-ben a botok integrációja, spawn rendszere eddig minden volt, csak nem volt zökkenőmentes és egységes. A rajongók szerint a botok túl sok kárt okoznak a játékosoknak, és így néha nagyobb veszélyt jelentenek, mint a valódi játékosok a DMZ-ben. 

A videogamers véleménye az új patch bevezetésről:

Szerintünk ez egyáltalán nem így van. A DMZ módot, ezért kell óvatosan játszani, nem pedig Rambo módjára beszaladni a questek közé. Nyilván ilyenkor az elit botok könnyedén szét lövik a seggünket, de ők ezért elitek, különlegesek. Tapasztalataink szerint sokkal rövidebb ideig fog tartani a boss-fightok. De reméljük nem így lesz, és a IW csapata nem fog mindig hallgatni a java részt AIM-mal megtámogatott konzolos játékosokra. Szó sincs arról, hogy konzolellenesek lennünk, csak egyszerűen ez a konzol generáció nem bír elviselni egy minimális kihívást, így mi a friss patch-nek nem igazán tudunk örülni.

Az Event Data Heisttel és az új Contract Search and Seizure-vel két új játékmechanika került bevezetésre a 2. évadban, amelyben a robotok ás drónok is részt vesznek a Battle Royale játékban.

Míg az olyan BR-játékok, mint a Fortnite-ban, vagy PUBG-ben már évek óta használnak botokat, a Warzone 2-ben a "digitális" ellenfeleket jelenleg még gyanakodva figyeli a játékostársadalom.

Míg egyesek a mesterséges intelligenciával rendelkező ellenségeket a DMZ játékmenetet kiegészítő rétegnek tekintik, mások számára sajnos csak idegesítőek.. A botok kritikusai azzal vádolják a fejlesztőket, hogy nem figyelnek a közösség visszajelzéseire, és általában véve elszakadnak a játékosoktól. Pedig ez most nem így van, és szerintünk pont most az Infinity Ward olyan változást hozott be, amely eddig működött.

A negatív hangvételű kritikák ellenére a munka tovább folytatódik, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező gépi ellenfelek a Call of Duty állandó és meghatározó jellegzetességei közé tartozzanak.

Meglátjuk mit fog hozni a jövő, de ilyen rajongói hozzáállással nem lepődnénk meg azon, ha azt követelnék a játékosok, hogy teljesen vegyék ki a DMZ-ből a botokat. De reméljük ez nem fog megtörténni, mert akkor a DMZ már egy Battle Royal koppintás lenne, pvp questekkel megtűzdelve.

Összes oldalmegjelenítés