Nem Idris Elba lesz a következő James Bond


Idris Elba vitathatatlanul tökéletes jelölt lenne Daniel Craig helyére a James Bond-filmes franchise-ban, de még mindig nincs konkrét hír arról, hogy ki örökli majd a Q-ág játékát, kütyüit, a 007-es menő öltönyeit, a titkosügynök gyilkolási engedélyét, no és persze a vadiúj Aston Martint. Tudni illik, Elba díjnyertes színész, akinek egyértelműen megvannak a külső tulajdonságai, hiszen jóképű és a fizikuma is adott ahhoz, hogy Bond lehessen. Korábban elismerte, hogy lemondott a szerepről. "Voltak pletykák, de semmi szilárd" - mondta Elba a Daily Mailnek adott 2010-es interjújában. "Persze hatalmas bók lenne, ha felkérnének". Még akkortájt jóval fiatalabb volt a fekete fenegyerek, ráadásul még egy Halálos iramban spin-off részt is el tudott vállalni, hogy bizonyíthassa rátermettségét és képességeit.

A Variety szerint a helyzet az, hogy ez még pár év múlva lesz, amikor is Bondot castingolni fogják, hiszen ez egy 10-12 éves elkötelezettség lesz a kijelölt és leendő színésszel. A legfrissebb pletykák szerint a Bond szereposztás frontján Taron Egerton úgy gondolja, hogy Bondot már kiválasztották, és Aaron Taylor-Johnson lehet a befutó a 007-es szerepére. Jelenleg még mindig nincs megerősítve, hogy ki lesz a következő színész, aki James Bondot alakíthatja, viszont Elba talán jó időzítéssel úgy gondolta végleg kiveszi magát a versenyből, illetve a jelöltek harcából, ezzel elkerülve a felesleges találgatásokat.


Miután megjegyezte a James Bond univerzum iránti vonzalmát és a producerekkel való remek kapcsolatát, Elba a The Guardiannek azt mondta: "Mindannyian nevettünk a pletykákon, mert azok csak ilyenek". Amikor arról faggatták, hogy esetleg milyen beszélgetéseket folytatott a franchise producereivel a szerep elvállalásáról, Elba tovább tisztázta: 

"Nem beszélhetek a nevükben, de az én szemszögemből nézve soha nem volt semmiféle igazság ebben az egészben". 

Sőt, arra a kérdésre, hogy közel került-e valaha is ahhoz, hogy a szerepére pályázzon: "Nem, soha".

Bár Elba elismeri, hogy hízelgőnek találja a pletykákat, amelyek arról szólnak, hogy ő ülhetne az Aston Martin volánja mögé, úgy tűnik, hogy ezeknek a híreknek nincs semmi valóságalapjuk. Legalábbis Elba ezt állítja, és ragaszkodik is hozzá. 

"Ez egy bók és megtiszteltetés, de nem igaz" 

Összes oldalmegjelenítés