Batman - az első 11 perc és a sikerek


A Warner Bros. Pictures kiadta Matt Reeves blockbuster szuperhősfilmjéből, a Batman-böl a nyitójelenetet, amely meglehetősen egyedire és stílusosra sikerült. A DC univerzum egyik legnagyobb hőséről szóló filmje jelenleg világszerte több, mint 750 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a kasszáknál. A Robert Pattinson főszereplésével készült önálló DC-film már megtekinthető partnerünknél, az HBO Maxon. 

Az alábbi videóban Paul Dano Riddlerként ijesztő bemutatkozásával mutatkozik be, amint meggyilkolja Gotham városában a jelenlegi polgármestert. A filmben a Sötét Lovag is feltűnik, aki fiatal éveit taposva már a város szimbólumává vált, a bűnözők rettegnek tőle, már akkor is, ha feltekintenek az égboltra és látják a Batman jelzést. Ő Batman, aki az árnyékban leselkedik, miközben le vadássza és kiüti a gyanútlan bűnözőket.


Batman főszereplők: Robert Pattinson. mint a Sötét Lovag szerepében , Zoë Kravitz, mint Selina Kyle/Catwoman, Paul Dano, mint Riddler, Jeffrey Wright, mint James Gordon felügyelő. Továbbá John Turturro, mint Carmine Falcone, Peter Sarsgaard, mint Gil Colson gothami ügyész, Andy Serkis, mint Alfred Pennyworth és Colin Ferrell, mint Oswald Cobblepot/ Pingvin. Szerepelni fog még Barry Keoghan, Jayme Lawson, Alex Ferns, valamint az ikrek Max és Charlie Carver.

A történet szerint Bruce Wayne Batmanként két éve járja és szeli át Gotham utcáit, miközben természetesen a bűnözőkre vadászik. A várost korrupt hivatalnokok és egyéb magas rangú személyek tartják rettegésben. Ezekben a nehéz és sötét időszakban, mondhatjuk a szó legszorosabb értelmében is, Sötét Lovagnak csak pár szövetségese akadt Alfred, Gordon nyomozó és Selina Kyle személyében.

A 2022-es Batman filmet Matt Reeves rendezte, és Peter Craiggel közösen írta a forgatókönyvet. Reeves jelenleg két HBO Max sorozatot is készít, amik a film univerzumában játszódnak majd. Ezek közé tartozik egy Gotham City Police projekt (ami már kiderült az Arkhamiakról fog szólni), valamint egy Pingvin-központú sorozat, Colin Farrell főszereplésével. 




Összes oldalmegjelenítés