The First Descendant: Megjelenésekor a mikrotranzakciós rendszer összeomlott a túlzottan nagy vásárlói érdeklődés miatt

A The First Descendant játék vezető tervezője, Lee Beom-jun nyilatkozatában elismerte, hogy a játék mikrotranzakciós rendszere nem működött zökkenőmentesen a megjelenéskor, mivel a vásárlások váratlanul nagy száma túlterhelte a szervert. A free-to-play harmadik személyű zsákmánylövöldözős játék sikeres debütálása ellenére a játékosok vegyes értékeléseket adtak, különösen a mikrotranzakciós vásárlások akadozása miatt.

Lee bocsánatot kért a kellemetlenségekért és részletezte, hogy a Caliber, a játék mikrotranzakciós pénzneme, fizetési késedelmei a szerverek túlterheltségéből adódtak. A fejlesztői csapat a problémák orvoslására egész éjjel dolgozott, beleértve a bejelentkezési nehézségeket is, amelyeket a Microsoft Azure szolgáltatási hibája okozott.

A vezető tervező bejelentette, hogy egy gyorsjavítás készül, amely reményeik szerint orvosolja a PS5-ön tapasztalt teljesítményproblémákat is. A javítás a kliens és a szerver stabilitását célozza meg, valamint a Nexon logó hangerejének csökkentését is tervezik, miután a játékosoktól erre vonatkozóan több panasz is érkezett. Lee elnézést kért a játékosoktól, és ígéretet tett a játékélmény javítására.

Újabb Régebbi