A Cyberpunk 2077 folytatásának rendezője a Baldur’s Gate 2-t tartja a játékfejlesztési karrierje legnagyobb inspirációjának

A BioWare klasszikusának második része volt az, ami Pawel Saskót a játékfejlesztés felé terelte. A Cyberpunk 2077 folytatásának, amelynek hivatalos neve még nem ismert, rendezője a Baldur’s Gate 2 iránti szenvedélyéről beszélt egy interjúban. Sasko elárulta, hogy a játékot “öt-hat alkalommal” játszotta végig teljesen a kezdetektől, különböző karakterekkel és módszerekkel.

Sasko szerint a Baldur’s Gate sorozat volt az, ami miatt “igazán játékfejlesztő akartam lenni és saját játékokat készíteni.” Becslése szerint, ha egy végigjátszás körülbelül 300 órát vett igénybe, és ezt “öt-hat alkalommal” megismételte, akkor összességében több mint 1500 órát töltött a játékkal.

A How Long To Beat weboldal szerint egy átlagos Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition végigjátszás 45 és 150 óra közötti időt vehet igénybe. Sasko becsült játékideje jóval meghaladja az átlagos teljesítő útvonalat, ami azt sugallja, hogy alaposan kiélvezte minden egyes helyzetét.

A Cyberpunk folytatásának részletei még homályosak, de ismert, hogy a projekt a legtöbb vezető fejlesztőt megtartja az első játék csapatából, hogy “megőrizzék” az RPG lényegét. A Baldur’s Gate 2 szellemisége valószínűleg hatással lesz a Cyberpunk 2077 folytatására is. A fantasy RPG-k rajongóinak további örömére a D&D tulajdonosa, a Hasbro már a Baldur’s Gate 4 felé tett lépéseket is megerősítette.

Újabb Régebbi