Star Wars Outlaws: Az új kalandok gyors utazást ígérnek a galaxis bolygói között

A Star Wars Outlaws játék iránti lelkesedés kettős érzelmeket vált ki a közönségből. Egyfelől a rajongók izgatottan várják az új kalandot egy távoli galaxisban, és kíváncsian figyelik, milyen irányt vesz a történet. Másfelől az Ubisoft néhány nemrégiben megjelent játékának és bizonyos címekkel kapcsolatos késedelmeinek fényében a játékosok aggodalommal tekintenek a játék mélységeire. A végső ítéletet még várnunk kell, de az Ubisoft csapatával készült interjú alapján már tudjuk, hogy a három fő bolygó milyen kiterjedésű lesz.

Az IGN interjújában a csapat elárulta, hogy az Outlaws öt bolygón játszódik, köztük egy nagy holdon. A bolygókon belüli játszható területek méretét illetően, három bolygó kiterjedése összemérhető az Ubisoft egyik kedvelt merénylet-tematikájú sorozatának “zónáival”. Ha pedig arra vagy kíváncsi, mennyi időbe telik Kay Vess speederével átszelni a kiinduló ponttól a végpontig, íme a válasz:

“Négy-öt perc megállás nélkül, ami elsőre nem tűnik soknak, de ha egyszer elindulsz, az már jelentős távolság, és számtalan figyelemelterelő akadályba ütközhetsz.”

Ez a lényeg, nemde? Mit fogunk felfedezni ebben a világban? Az Ubisoft játékai híresek terjedelmükről, de vajon ez a nagyság értelmes tartalommal is párosul? A csapat szerint igen:

“Amikor a bolygók méretét terveztük, nem a nagyság volt a fő szempont, hanem az, hogy mennyi idő alatt lehet áthaladni rajtuk a speederrel. Nem akarjuk, hogy csak a nagyság kedvéért legyenek nagyok. Fontos, hogy kontrolláltak, szórakoztatóak és változatos tevékenységeket kínáljanak legyenek. Az áthaladásnak úgy kell érződnie, mint egy utazás, egyfajta elköteleződés, amikor a speederedre szállsz, és az egyik végétől a másikig szeretnéd átszelni.”

Néhányan ezt örömmel fogadják, de még ki kell derülnie, hogy ez mennyire lesz sikeres, persze senki se várjon Starfield-féle űrutazásra és bolygóméretekre. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az Ubisoft a múltban nem készített már nagyszabású játékokat. Inkább arra utal, hogy korábban növelték a méretarányt és a “szórakoztatás” mértékét a címeikben, de gyakran mégis hiányérzet maradt a játékosokban.

Újabb Régebbi