Jól halad a Cyberpunk 2077 folytatásnak a fejlesztése

 A CD Projekt Red bejelentése szerint a Cyberpunk 2077 folytatásának amerikai fejlesztése jelentős előrelépést jelent

A CD Projekt Red, a The Witcher sorozat sikere után már jól ismert fejlesztő stúdió, újabb mérföldkőhöz érkezett. A Cyberpunk 2077, amely a középkori fantasy világot egy futurisztikus, cyberpunk környezetre cserélte, a játékosokat a Night City veszélyes utcáira kalauzolta. Az Egyesült Államokban játszódó cselekmény során a fejlesztők több területen is felismerték a továbbfejlesztés lehetőségét.

A játék kezdeti technikai nehézségei, melyek számos hibát és problémát okoztak a megjelenéskor, jelentős kihívást jelentettek a stúdiónak. Azonban a folyamatos javítások és frissítések után a fejlesztők olyan területeket azonosítottak, amelyek a következő részben javíthatók.

A Video Games Chronicle (VGC) információi alapján a CD Projekt Red csapata ráeszmélt arra, hogy bizonyos dizájnelemek nem tükrözték hitelesen az amerikai környezetet. Ilyen apró részletek voltak például a csatornafedelek, amelyek eltértek az amerikaiak által megszokottól. A folytatás már most előnyös helyzetben van, hiszen a fejlesztést a CD Projekt Red észak-amerikai stúdiója végzi, mely Bostonban található.

A fejlesztőcsapat úgy véli, hogy az Amerikában történő munka lehetővé teszi számukra az első rész tapasztalatainak felhasználását, és így pontosabban tudják majd megtervezni a játék elemeit. Ezáltal még inkább elmélyíthetik a játék amerikai beállítottságát és növelhetik az immersziót.

Bár valószínűleg még hosszú időbe telik, mire a nagyközönség betekintést nyerhet a folytatásba, már most biztató, hogy a fejlesztők figyelembe veszik a rajongók visszajelzéseit és az első rész apróbb hibáit is orvosolni kívánják a következő epizódban.

Újabb Régebbi