A "Project Tamriel" nagyon is valós projekt volt a Starfield modderek számára

Egy merész kezdeményezés, amely a Starfield játék világába kívánta átültetni az Elder Scrolls sorozatot, végül nem látott napvilágot, ám a fejlesztők kijelentették, hogy a projekt nem tréfa volt: “Komoly szándékokkal indultunk neki.”

A múlt héten egy modderek által alkotott csoport egy újító ötlettel állt elő a Starfield közösségének fórumán: egy teljes bolygót szántak volna Tamriel világának az Elder Scrolls sorozatból, amit találóan Project Tamrielnek neveztek el. Azonban a grandiózus tervük nem vált valósággá, mivel néhány nappal később a csapat visszavonta a projektet.

Az eredeti bejegyzésben a Project Tamriel mögött álló Redditor és leendő modder, New-Star-340 részletezte a mod elképzelését. “A projekt célja, hogy zökkenőmentesen integrálja a Skyrimet, az Obliviont és a Morrowindot a Starfield világába, egyetlen távoli bolygón megteremtve egy egységes és lenyűgöző élményt. Tamriel világát egyedi Starfield elemekkel gondoltuk újra.”

A tervezett funkciók között szerepelt egy moduláris kiadási struktúra is, amelynek keretében a Skyrim, az Oblivion és a Morrowind részek külön-külön kerültek volna publikálásra, hogy “a projekt fejlesztése során folyamatosan magas színvonalú tartalmat nyújthassunk,” mondta New-Star-340. A tervek között szerepeltek hiteles tárgyak és küldetések is, ami azt jelentette volna, hogy “az Elder Scrolls sorozat minden fegyverét, páncélját, varázslatát és tárgyát aprólékosan átültetik és frissítik,” tette hozzá New-Star-340. “A küldetéseket hűen rekonstruálják, így biztosítva egy autentikus, mégis újszerű játékélményt.”

A projekt ötlete izgalmasnak tűnt, de a mod nagyszabásúsága aggodalmat váltott ki néhány játékosban, akik szerint ez a feladat talán túl nagy kihívást jelentett volna a modderek számára. “Alig várom, hogy ezt 2050-ben láthassam,” jegyezte meg egy játékos, míg mások szerint ez “legalább százéves munka lenne.”

A közösség lelkesedésének és támogatásának hiánya látszólag a fő oka volt annak, hogy a Project Tamriel fejlesztése még mielőtt igazán elkezdődött volna, megszakadt. “Miután megosztottuk a kezdeti koncepciót a közösséggel, hamar világossá vált, hogy a várt támogatás nem áll rendelkezésre,” mondta New-Star-340 (a VG247-en keresztül). “Számos rajongó fejezte ki aggodalmát és jelezte, hogy nem kívánja a projekt megvalósulását. Csapatunk egy kis létszámú, elkötelezett modder csoport volt, akik lelkesedtek a lehetőségekért. Azonban a kapott visszajelzések rávilágítottak arra, hogy az általunk érzett izgalom nem osztozik a nagyközönséggel.”

Annak ellenére, hogy a Project Tamriel fogadtatása bizonytalan volt, New-Star-340 hangsúlyozta, hogy támogatná egy másik csapat erőfeszítését, hogy a projektet megvalósítsák. “Jelenleg azonban úgy érezzük, én és a csapatom nem tartjuk érdemesnek a folytatást a szükséges közösségi támogatás és lelkesedés hiányában,” folytatta New-Star-340.

Ha úgy érzed, hogy a Project Tamriel ismerősen cseng, de nem tudod, honnan, az valószínűleg annak köszönhető, hogy a projekt neve megegyezik egy már jól ismert és népszerű Morrowind modding projektgyűjteménnyel, amely évtizedek óta folyik. A VG247 megkérdezte New-Star-340-et, hogy tudatában volt-e ezeknek a modoknak, amire ő így válaszolt: “Nem voltam tisztában a meglévő projekt létezésével, amikor elindítottuk. Terveztünk névváltoztatást, hogy elkerüljük a félreértéseket, de mivel a projekt nem folytatódik, ez a kérdés már nem releváns.”

Köszi, PC Gamer!

Újabb Régebbi