Starfield Botrány: Játékosok lázadása és a Review-Bombing újabb áldozata

A Bethesda vezető producere, Todd Howard, a Starfield játék egyik küldetésének árazásával kapcsolatos közösségi visszajelzésekre reagálva kijelentette, hogy a stúdió figyelembe veszi a játékosok kritikáit és felülvizsgálja a jövőbeni tartalomkiadási stratégiáját.

A Starfield legújabb frissítése, amely a játék Creation Kitjének debütálását ünnepelte, egy új küldetést is tartalmazott, amely lehetőséget adott a játékosoknak, hogy csatlakozzanak a Trackers Alliance frakcióhoz mint fejvadászok. A frakció további küldetéseinek megjelenését ígérték a következő frissítésekben. Azonban a második küldetés, “A Keselyű”, csak fizetős kiegészítőként érhető el, 700 Starfield Creation Credit áron, ami 7 dollárnak felel meg, de a valóságban 10 dollárba kerül, mivel ez a legkisebb vásárolható kreditmennyiség.

A döntés nem találkozott a játékosközösség tetszésével, sokan a Bethesda korábbi, hasonló próbálkozásait idézték fel, mint például a Skyrim fizetős modjainak 2015-ös bevezetését, vagy az Oblivion hírhedt Lópáncél DLC-jét 2006-ból. A küldetés összehasonlítása a Starfield prémium kiadás frissítésével, amely magában foglalja a teljes Shattered Space kiegészítőt és további extrákat 35 dollárért, szintén negatív visszhangot váltott ki.

Howard elmondta, hogy a Bethesda célja “A Keselyűvel” az volt, hogy valami többet adjanak, mint csak új kozmetikai elemeket és fegyvereket, de a játékosok úgy érezték, mintha a stúdió darabokra szedné és értékesítené a frakciót. Howard hangsúlyozta, hogy ez nem felel meg a stúdió szándékainak, és ígéretet tett arra, hogy a jövőbeni tartalomkiadás során figyelembe veszik a közösség visszajelzéseit, beleértve az árazást és a kommunikációt is.

A Bethesda továbbra is elkötelezett amellett, hogy támogassa a tartalomkészítőket és lehetővé tegye számukra, hogy munkájukért anyagi elismerést kapjanak, ami Howard szerint kulcsfontosságú a közösség hosszú távú egészségének fenntartásához. A Creation Club sikerei és a modderek professzionális fejlődése bizonyítják ezt a megközelítést.

Howard kiemelte, hogy a Creation Kit megjelenésével rengeteg ingyenes mod áll rendelkezésre a játékosok számára, függetlenül attól, hogy mit gondolnak a fizetős tartalmakról. A stúdió számára továbbra is fontos, hogy a modding közösség virágzó és egészséges maradjon, ami a Bethesda identitásának meghatározó részét képezi.

Összességében, bár a “A Keselyű” kezelése kapcsán valódi elégedetlenség tapasztalható, Howard hangsúlyozta, hogy a tartalomkészítők támogatása és a közösség aktív bevonása továbbra is prioritást élvez a Bethesda számára. A változások lehetősége nyitva áll, de a stúdió célja továbbra is az, hogy értéket és minőségi tartalmat nyújtson a játékosoknak.

Újabb Régebbi