Megjelent a Dying Light 2 Stay Human új roguelike játékmódja, a Tower Raid

A Techland legújabb frissítése, a Tower Raid, forradalmasítja a Dying Light 2-t, átalakítva a zombis FPS-t egy brutális roguelike kalanddá, amely már most elérhető a játékosok számára.

A Dying Light 2 bizonyítja, hogy a videojátékok világában is létezik második esély. A 2022-es megjelenésekor még kritikák kereszttüzében álló zombis FPS most a Cyberpunk 2077, a No Man’s Sky és a Final Fantasy 14 mellett helyet követel magának a játékok nagy visszatérőinek panteonjában. A Techland által az elmúlt két évben végzett kitartó munka eredményeként a parkour-alapú túlélő RPG teljesen megújult. A Dying Light 2 legújabb frissítése nem csupán egy újabb fejezetet nyit a játék történetében, hanem egy brutális roguelike élménnyé varázsolja azt, amelyet a játékosok már ma kipróbálhatnak.

A Tower Raid, amely az eredeti Stay Human VNC küldetésből merít ihletet, továbbra is egy zombi-ölő RPG és FPS játék, de mostantól egy kooperatív roguelike struktúrával büszkélkedhet. A játékosok és barátaik minden egyes kísérlet során a toronyba lépnek, és emeletenként küzdenek meg a véletlenszerűen generált szörnyekkel és a változó értékes zsákmánydobásokkal.

A cél a tető elérése, de a roguelike játékstílushoz híven minden futam során a játékosok, barátaik és az élőhalott ellenfelek különböző módosítókkal rendelkeznek, amelyek pozitív vagy negatív státuszhatásokkal bírhatnak, így biztosítva, hogy minden játékmenet egyedi és kihívást jelentő legyen.

A Techland június 27-től kezdődően fokozatosan teszi elérhetővé a Tower Raidet. Az első verzió, amely már most játszható, a torony 12 emeletét és 20 módosítóját kínálja. A második szakasz, amely július 4-én érkezik, további három emeletet és tíz módosítót ad hozzá, valamint egy új ‘elite mód’ is bevezetésre kerül, amely nehezebb ellenségekkel szembesíti a játékosokat, de cserébe nagyobb jutalmakat ígér.

Július 11-én további hat módosító és három új jutalom érkezik, és a Tower Raid tesztelési szakasza július 18-án zárul le, hogy a Techland elemezhesse a játékosok visszajelzéseit.

A Tower Raid eléréséhez a játékosoknak Jai táblájához kell menniük, amely a Lost Armory mellékküldetés teljesítésével nyílik meg. Az új frissítés mellett a Dying Light 2 gazdasági rendszerében is változások történtek: a játékosok mostantól több roncsot és trófeát szerezhetnek, beleértve az emberi ellenségeket is. Emellett a kooperatív mód felületét és menüit is átdolgozták. És ha mindez még nem lenne elég, a Dying Light 2 Reloaded Edition most érte el a valaha volt legalacsonyabb árát a Steamen.

Újabb Régebbi