A Dragon Age: The Veilguard új korszakot nyit a történetvezetésben, ahol a frakciók megnyerése és a karakterek közötti szövetségek a világ megmentésének kulcsai

A BioWare legújabb kalandjátékában, a Dragon Age: The Veilguardban a történetmesélés új dimenzióba lép. A játékmenet középpontjában nem a nyersanyagok gyűjtése áll, hanem a világ frakcióinak megnyerése.

A játék legújabb képernyőképein a társak fegyverekkel a kezükben tűnnek fel, ígéretes előzetesként a közelgő kalandokra. A BioWare ezúttal elhagyja a Dragon Age: Inquisition korábban kritizált elemét, a Shards gyűjtögetését, amely sok játékos számára monoton feladattá vált.

John Epler, a The Veilguard kreatív igazgatója a Game Informernek adott interjújában elárulta, hogy a játék fő üzenete a közösség erejében rejlik. “Nem vagy egyedül a világmegmentés küldetésében – a társaidra és a különböző frakciókra is szükséged van,” mondta Epler. “A kölcsönös segítségnyújtás itt a kulcs.”

A játék főhősének, Rooknak a személyre szabhatósága is új szintre emelkedik, hiszen kezdő frakciót választhatunk számára, amely meghatározza az egész játékmenetet. A Grey Wardens és az Antivan Crows mellett új csoportok is megjelennek, mint a Mourn Watch, a Shadow Dragons, a Lords of Fortune és a Veil Jumpers.

A frakciók nem csak a világban, hanem a játékos belső körében is érvényesülnek, hiszen a társak között is akadnak, akik ezekhez a csoportokhoz kötődnek. “Minden osztály specializációja egy-egy frakcióhoz kapcsolódik, ami tovább mélyíti a játék stratégiai elemét,” tette hozzá Epler. “Fontos volt számunkra, hogy a frakciók ne csak statiszták legyenek, hanem valódi, érző karakterekkel bővítsük őket, akik a játékos mellett állnak, még akkor is, ha a frakciók éppen ellentétes oldalon állnak.”

Újabb Régebbi