A Twisted Path to Renown - Early Access Teszt

A “A Twisted Path to Renown” című játék fejlesztői, a Game-Labs stúdió, ezt a hagyományt folytatva alkották meg az 1899-es Amerikát idéző, közösség által vezérelt MMO-t, amely egy PvEvP kitermelés-alapú első személyű extraction-lövöldözős játék, gazdag túlélési mechanikákkal és részletes meta-játékkal, beleértve a bányászatot, kézművességet, fejlesztést, kereskedelmet vagy iparágak építését. Az alkotók célja egy olyan játék létrehozása volt, amely valódi közösségi élményt nyújt, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy aktívan formálják a játék világát. Az Early Access megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy szoros kapcsolatban maradjunk a közösséggel, visszajelzéseket gyűjtsünk, és a játékot egy olyan élménnyé alakítsuk, amely hosszú távon is értékelve lesz. A fejlesztők motivációja egyértelmű: egy olyan játékot hozni létre, amely hűen tükrözi a 19. századi "Amerika" kihívásait, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy saját útjukat járják, legyen szó törvényességről vagy törvényen kívüli viselkedésről. A teljes verzió tervei között szerepelnek olyan tevékenységek, mint az iparágak kezelése, személyzet alkalmazása, és kereskedelem a dinamikus térképen, valamint a közösségi projektek, mint a vasútépítés, amelyek elősegítik a közösségi részvételt, míg a morális választási rendszer bonyolultságot ad a játékosok döntéseihez. A fejlesztők további célja, hogy a “A Twisted Path to Renown” ne csak egy játék legyen, hanem egy olyan platform, ahol a játékosok megélhetik a vadnyugat kalandjait, és saját történetüket írhatják meg a virtuális világban. Ez a játék nem csupán egy újabb cím a piacon, hanem egy olyan közösségi élmény, amely összehozza az embereket, és lehetőséget ad nekik, hogy együtt alakítsák a játék jövőjét.

A “A Twisted Path to Renown” című videojáték egy egészen pofás indítótörténettel rendelkezik annak ellenére, hogy egy extraction shooter, amely az 1899-es Amerikába repíti el a játékosokat. A játék középpontjában egy olyan karakter áll, aki az ismeretlen vadnyugati tájakon keresztül próbál hírnevet és vagyont szerezni. A játékosoknak meg kell küzdeniük a kor kihívásaival, legyen szó banditákról, kemény munkáról vagy saját vállalkozás indításáról. A “Renown Level”, vagyis a hírnév szintje a játék fő előrehaladási metrikája, amely számos játékterületet befolyásol, így a játékosok számára változatos kihívásokat és élményeket kínál. A játék lore-ja és kánonja mélyen gyökerezik az 1899-es Amerika valóságában, ahol a játékosoknak nem csak túlélni kell a fizikai akadályokon, hanem stratégiai döntéseket is kell hozni. A játék világa elég jól néz ki, annak ellenére, hogy tele van üres és kopár részekkel, mintha nem lenne megtöltve élettel. De ne szaladjunk ennyire előre. Van itt történelmi pontosság és a teljes mértékben átélt western élmény, utóbbi esetében még hellyel-közel működik is a dolog, de még mindig nem az igazi. A játékosoknak lehetőségük van egyedi karakterekkel találkozni, akik mindegyike saját történettel és képességekkel rendelkezik, ami minden küldetést stratégiai kihívássá tesz. A gazdasági mélység is fontos része a játéknak, ahol a piaci interakciók nem csupán kereskedésről szólnak. Minden kereskedőnek saját története van, és a játékosok döntései befolyásolják a kereskedőkkel való kapcsolatokat, ezáltal a rendelkezésre álló termékek választékát és minőségét. A játék fejlett mesterséges intelligenciával rendelkezik, amely emberihez hasonló döntéshozatalt utánoz, így minden találkozó kiszámíthatatlan és stratégiai gondolkodást igényel. 

A “A Twisted Path to Renown” című videojáték a szokásos extraction műfajú játékokra jellemző játékmenettel rendelkezik, amely a vadnyugati környezetben helyezi a túlélési mechanikákat és a játékosok közötti interakciókat előtérbe. A játék egy PvEvP (játékos kontra játékos kontra környezet) extrakciós lövöldözős játék, ahol a játékosoknak meg kell küzdeniük az elemekkel, más játékosokkal és a merően erős AI ellenfelekkel, miközben felszereléseket gyűjtenek és fejlesztik karakterüket. A loot-rendszer eléggé mélyreható és összetett, ami a stílus és a műfaj elvárt, azt teljes mértékben igen jól képviseli; a játékosoknak meg kell találniuk és ki kell használniuk a környezetet, hogy értékes tárgyakat szerezzenek, amelyeket aztán felhasználhatnak, eladhatnak vagy fejleszthetnek. A lootolás során a játékosok különféle fegyvereket, lőszereket, gyógyászati kellékeket és egyéb hasznos tárgyakat találhatnak, amelyek mind hozzájárulnak a túléléshez és a karakterük fejlődéséhez.

A karakterszintlépés és karakterfejlődés a játék egyik kulcsfontosságú eleme. A játékosoknak fejleszteniük kell karakterük képességeit és tulajdonságait, hogy jobban teljesíthessenek a kihívások során és növelhessék “Renown Level”-jüket, ami a játék fő előrehaladási metrikája. A karakterfejlődés során a játékosok gyorsdöntéseikkel és cselekedeteikkel formálhatják karakterük képességeit és hírnevét. Az extraction, vagyis a kivonulás, a játék egyik legizgalmasabb része. A játékosoknak navigálniuk kell a térképen, hogy megtalálják a kivonulási pontokat, miközben megpróbálják biztonságba helyezni a megszerzett lootot. A kivonulás során a játékosok különféle tárgyakat vihetnek ki, beleértve a fegyvereket, lőszerket, és egyéb értékes tárgyakat, amelyeket aztán felhasználhatnak a következő rajtaütések során.

A menüben található store, vagyis a bolt, lehetővé teszi a játékosok számára, hogy új felszereléseket vásároljanak, vagy eladják a megszerzett tárgyakat. A boltban a játékosok különféle fegyvereket, lőszereket, és egyéb felszereléseket találhatnak, amelyek segítségével fejleszthetik karakterüket és növelhetik túlélési esélyeiket. Az utánpótlás lehetőségei szintén fontosak a játékban. A játékosoknak gondoskodniuk kell karakterük alapvető szükségleteiről, mint például víz, élelem, orvosi ellátás, vagy pihenés. Emellett a játékosok választhatják karakterük megjelenését és fegyvereit, valamint bérelhetnek zsoldosokat, hogy segítsenek nekik a küldetések során. A játék gazdag kézműves-craft rendszere lehetővé teszi a játékosok számára, hogy széles körű tárgyakat hozzanak létre, az élelemtől kezdve a fegyverekig, a harc, vadászat és kereskedelem során megszerzett erőforrások felhasználásával.

Az open world tervezése során a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a térkép hitelességére és a korabeli életérzés átadására. Azonban a játék világa gyakran üresnek és kopárságnak tűnik, ami csökkenti az immersion, vagyis az elmerülés élményét. A térkép nagy részein kevés interakcióra ad lehetőséget, és a játékosok gyakran találkozhatnak olyan területekkel, ahol kevés a tevékenység és az élet. Ez az üresség és kopárság nagyban hozzájárul a játékélmény romlásához, mivel a játékosok kevésbé érzik magukat részeseinek egy élő, lélegző világnak. Nem elég hiteles ez a western világ, ez a játék legnagyobb problémája, illetve az pc optimalizálatlanság, de erről később. A fejlesztőknek mindenképpen figyelembe kell venniük ezeket a visszajelzéseket, hogy javíthassák a játék világának gazdagságát és interaktív jellegét, így növelve a játékélményt és a játékosok elégedettségét, mert különben gyorsan a mélyűrben láthatjuk majd ezt az ígéretesnek tűnő alkotást.

A “A Twisted Path to Renown” című videojáték küldetései érdekes struktúrát követnek, amelyek mélyen beleágyazódnak a vadnyugati világba és annak történelmi kontextusába. A játékban a küldetések nem csupán egyszerű megbízások; sokkal inkább komplex történetmesélési eszközök, amelyek a játékosokat az 1899-es Amerika poros útjain keresztül vezetik, miközben folyamatosan építik hírnevüket és befolyásukat. A küldetések felépítése nagyon egyszerűek, magában foglalja a vadászatot, a harcot, a fosztogatást és a túlélési kihívásokat, amelyeket egy olyan mesterséges intelligencia irányít, amely emberihez hasonló döntéshozatalt utánoz. Ez azt jelenti, hogy minden találkozó kiszámíthatatlan és stratégiai gondolkodást igényel. A játékosoknak nem csak a fizikai akadályokat kell leküzdeniük, hanem stratégiai döntéseket is kell hozniuk, amelyek befolyásolják a játék világát és a karakterük fejlődését. A játékban a “journey mód” vagy utazási mód egy olyan játékmeneti elem, amely a játékosok személyes történetét helyezi előtérbe és közbe megismerteti velünk az alap dolgokat. A játékosok egy veszélyes úton indulnak el, ahol minden döntésük és cselekedetük hozzájárul a hírnevük szintjének növeléséhez. Ez a mód lehetőséget ad a játékosoknak, hogy saját útjukat járják, és egyedi örökséget hozzanak létre a vadnyugati határon.

A “A Twisted Path to Renown” videojáték grafikai megvalósítása a modern játéktervezés csúcspontját képviseli, ahol a részletgazdag textúrák és a lenyűgöző környezeti elemek együttesen teremtenek meg egy hiteles és magával ragadó vadnyugati világot. A játékot a Unity motor hajtja, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a 19. századi Amerika életre keltésével egy olyan vizuális élményt nyújtsanak, amely méltó a kor szelleméhez. A textúrák és a környezet részletessége kulcsfontosságú elemei a játékban. A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a fegyverek, tárgyak és a környezet minél valósághűbben jelenjenek meg a játékban. A játék környezeti részletei is korrektre sikerültek. A fejlesztők munkája során különös figyelmet fordítottak a világ életszerűségére, ahol minden épület, növény és tájegység hozzájárul az atmoszféra megteremtéséhez. A játékosok a poros utakon, sivatagi tájakon és hegyi ösvényeken keresztül haladva tapasztalhatják meg a vadnyugat változatos és kihívásokkal teli világát.

A “A Twisted Path to Renown” videojáték hangi világa meglehetősen felemásan teljesít, de ennek ellenére néha vannak jó pillanatai. A hanghatások aprólékosan kidolgozottak, minden egyes pisztolylövés, lópatkó kopogása és szél süvítése hozzájárul a játék autentikus hangulatának megteremtéséhez, bár sokszor a hangzás milyensége picit átmegy dedósba. Ezt úgy értem, hogy néha az effektek nem igazi módon szólalnak meg, és csak zavaróan hangosak és nagyon idegesítőek. Minden lövés, töltény csattanása és fegyver újratöltése ugyan valósághűen szólal meg, ami fokozza a játékélmény intenzitását. A zene is fontos szerepet tölt be a játékban, hiszen a dinamikus, a vadnyugati hangulatot idéző dallamok és a feszültséget növelő akciózene tökéletesen kiegészíti a játékmenetet. A zenei aláfestés nem csak a küldetések során, hanem a menüben és a játék különböző pontjain is változik, így segítve a játékosokat abban, hogy még jobban beleéljék magukat a játék világába. A környezeti hangok szintén dicséretesek; a természet hangjai, mint a madárcsicsergés, a folyók csobogása és a viharok mennydörgése, mind hozzájárulnak a játék atmoszférájának gazdagításához. Ezek a hangok nem csak háttérzajként szolgálnak, hanem aktív részei a játékélménynek, hiszen segítenek a játékosoknak tájékozódni és stratégiát alkotni a játék során.

A “A Twisted Path to Renown” videojáték, noha ambiciózus koncepcióval és ígéretes játékmechanikákkal tűnik ki az extraction shooterek világából, ám sajnos nem mentes a technikai problémáktól. A grafikai optimalizálatlanság jelentős akadályt jelent a játékélményben. A játékot gyakran érik panaszok a lassú betöltési időkre is, amiket mi is átéltünk, valamint a váratlan összeomlásokra és a hálózati hibákra, amelyek közül néhány a játék belső hibáiból, míg mások a felhasználók internet-szolgáltatójának problémáiból adódhatnak. A játék további hibái között szerepelnek az AI viselkedésével kapcsolatos problémák, mint például a túlzottan pontos és agresszív ellenfelek, valamint a “bullet sponge” jelenség, amikor az ellenfelek túl sok lövést képesek elviselni anélkül, hogy reagálnának a találatokra. A játékosok azt is megjegyezték, hogy a játékban a fegyverek törékenysége és a túlélési elemek, mint a szomjúság és éhség, túlzottan gyorsan változnak, ami csökkenti a játék realisztikusságát és élvezhetőségét. A játék fejlesztői aktívan dolgoznak a problémák orvoslásán, és a közösség visszajelzéseit figyelembe véve igyekeznek javítani a játékmenetet. A játékosok és a fejlesztők közötti párbeszéd fontos része a játék fejlődésének, és bár a játék jelenlegi állapota nem tökéletes, a fejlesztők elkötelezettsége a folyamatos javítások iránt bizakodásra ad okot a jövőre nézve.

Nagyon nehéz helyzetben vagyok a Renown kapcsán, hiszen ezt a játékot nagyon vártam. A “A Twisted Path to Renown” videojátékot azoknak ajánlom, akik leginkább szenvedélyesen érdeklődnek a vadnyugati témájú játékok iránt, és akik készek elnézni a kínos technikai hibákat a nagyobb élmény érdekében. Ha türelmes játékos vagy, aki élvezi a kihívásokat és nem riad vissza a hibák javítására várva, akkor ez a játék lehetőséget nyújthat arra, hogy részt vegyél egy fejlődő világban, és közvetlenül hozzájárulj a játék jövőbeli formájának alakításához, mivel a játékosokkal közösen beleszólhatsz a fejlesztési menetbe, és a játék ára így olcsóbb is, ha most megveszed, mivel early access stádiumban van. Ha megjelenik a full verzió, a jelenlegi ártól sokkal drágább lesz.

Early Access Review score
B-A Twisted Path to Renown egy vizuálisan korrekt open world vadnyugati extraction-shooter élményt kínál, de a térkép üressége, a világ kopársága, a grafikai és technikai hibák csökkentik a játékban rejlő felfedezés izgalmát.
Újabb Régebbi