Casper Van Dien visszatér: A Starship Troopers újratöltve - Októberben Jön a végső csata, vagyis megjelenési dátumot kapott az alapjáték

A Starship Troopers: Extermination játék, amely a kooperatív lövöldözős műfaj legújabb csillaga, októberben hivatalosan is elhagyja az early access fázist, és teljes pompájában kerül piacra. A játék egy új egy-játékos kampány móddal bővül, és a legendás Casper Van Dien is csatlakozik a szereplőgárdához, aki a filmvászonról ismert ikonikus mondatokat idézi majd fel nekünk. A játék egyik leginnovatívabb eleme a “maradandó rovar testek” rendszere lesz, amely lehetővé teszi, hogy a legyőzött rovarok holttesteivel szó szerint átalakítsuk a játéktérképet, bár remélhetőleg nem fogja megdolgoztatni a PC gépünket az új játékelem.

Van Dien, aki a Buenos Aires-i hős, Johnny Rico szerepében vált ismertté, most General John Rico-ként tér vissza, egy idősebb és tapasztaltabb karakterként, aki az új kampány során irányítja majd a játékosokat. “Rico most már idősebb,” mondta Van Dien, “és több fiatal katona van a gondjaira bízva. Ők számára többet jelentenek, mint maga a küldetés.”

A játékosok egy elit speciális műveleti csoport tagjaként vesznek részt a harcban, ami a Starship Troopers univerzumban gyakran végzetes kimenetelű lehet. “Ez hivatalosan is a kánon része,” mondta Peter Maurice, az Extermination játékvezetője, aki hangsúlyozza, hogy Van Dien jelenléte mélyebb jelentőséggel bír a franchise számára.

Az Extermination legújabb frissítése, a Carnage on Planet X-11 lesz, amely június végéig meg kell érkeznie a steamre. A frissítés új helyszíneket, valamint fejlett rovarmechanikákat ígér. A “maradandó rovar testek” funkciója forradalmasítja a csatatér élményét, ahol a legyőzött rovarok holttesteire mászhatunk fel, vagy akár csapdába is eshetünk általuk.

Maurice szerint a stúdió “szó szerint több ezer és ezer rovart” tesztelt probléma nélkül, ami azt sugallja, hogy a játék technikai csapata valódi csodát vitt véghez. “Egyetlen másik játéknak sem sikerült még elérnie az állandó halált olyan mértékben, mint amit mi megvalósítunk.”

Ez a változás, amely még az early access fázis előtt érkezik, jelentős mérföldkövet jelent a játék fejlődésében, de az Offworld szerint az 1.0-s verzió csak az első lépés a játék jövőbeli fejlesztésének számos szakasza közül. Chaz Baker, a játék vezető tervezője szerint az 1.0 verzió egyfajta kiindulópont, ahol “ez kész, itt mindenki elkezdhet játszani”, de ez csak az első állomása a játék hosszú távú fejlődésének, ugyanis tartalmas road map-et ígérnek a készítők.

A Starship Troopers: Extermination éppen ezért, és ezek miatt is, meglehetősen ígéretes jövő elé néz, és a játékosok már alig várják, hogy felfedezhessék az új kampányt és a játék egyéb újdonságait. Az 1.0-s kiadás várhatóan új mércét állít fel a kooperatív lövöldözős játékok között - habár a Helldivers 2, ami hasonló stílusú coop-lövölde játék szintén erősen szerepel a rajongók között. Nehéz dolga lesz Casper Van Dien-éknek.

Újabb Régebbi