Level Zero Extracton - Open Beta Teszt

A Level Zero: Extraction videojáték fejlesztői, a DogHowl Games csapata, egy merész és innovatív koncepcióval lépett a videojáték-ipar színterére. A tinyBuild által kiadott játék egy korai hozzáférésű cím, melynek célja, hogy újra értelmezze a többjátékos horror és az extraction shooter műfajok határait. A fejlesztők víziója egy olyan játék megalkotása volt, amely magas tétű aszimmetrikus PvPvPvE (Játékos kontra Játékos kontra Játékos kontra Környezet) harcot és lenyűgöző FPS (első személyű lövöldözős) harci élményt nyújt. A játékban a játékosok veszélyes fosztogató expedíciókra indulhatnak egyedül vagy csapatban, vagy akár egy fény által csak elpusztítható idegen szörnyetegként is játszhatnak. A DogHowl Games célja egy olyan egyedi élmény nyújtása minden egyes belépéskor, hogy mind az összecsapások, mind a szint maga frissnek érezzék magukat minden egyes merüléskor. A fejlesztők különös hangsúlyt fektetnek a játék valósághűségére, és egy olyan játékteret kívánnak létrehozni, amely valódi kihívást és izgalmat nyújt a játékosok számára.

A Level Zero: Extraction fejlesztése során a közösségi visszajelzések kiemelten fontosak a csapat számára. A játékosok elvárásainak megismerése érdekében rendszeresen végeznek felméréseket, amelyek segítségével tovább finomíthatják a játékot. A fejlesztők nyitottak a játékosok véleményére és készek arra, hogy a közösség igényeihez igazítsák a játékmenetet. A Level Zero: Extraction nem csupán egy újabb játék a piacon; a DogHowl Games csapata egy olyan élményt kíván nyújtani, amely maradandó és egyedi benyomást hagy a játékosokban. A cél nem pusztán a szórakoztatás, hanem egy olyan közösségi élmény megteremtése, ahol a játékosok együtt fedezhetik fel a játék rejtelmeit és kihívásait, miközben együtt küzdenek a túlélésért a Level Zero sötét és fenyegető világában.

A Level Zero: Extraction videojáték egy merész utazásra invitálja a játékosokat, ahol a túlélés és a kincsvadászat keveredik a sci-fi horror elemeivel. A DogHowl Games által fejlesztett és a tinyBuild által kiadott játék egy olyan világba kalauzol, ahol az emberiség szembe kell nézzen a saját technológiai fejlődésének sötét oldalával. A Level Zero: Extraction lore-ja a 2058-as évre kalibrálódik, amikor a “New Horizons” Korporáció kutatócsoportja egy űrexpedíció keretében a világegyetem ismeretlen szegleteit kezdi felfedezni. Céljuk a Turion bolygó, ahol váratlan és katasztrofális események veszik kezdetüket. Az expedíció során felfedezett idegen technológiák és élőlények visszahozatala a Földre nem várt következményekkel jár, és az emberiségnek szembe kell néznie a saját alkotásainak következményeivel. A játékban az elit PMC (Private Military Company) zsoldosok szerepébe bújva a játékosok veszélyes fosztogató expedíciókra indulnak, hogy értékes zsákmányt szerezzenek. A küldetések során nem csak más játékosokkal, hanem kiszámíthatatlan PvE (Játékos kontra Környezet) veszélyekkel is szembe kell nézniük. A játék egyik kulcsfontosságú eleme a sötétség, amely jelentős szerepet játszik a horrorélmény kialakításában, hiszen a fő mechanikák a fény használatára épülnek az idegen lények leküzdésében.

A Level Zero: Extraction egyedi játékmenete a taktikai FPS (első személyű lövöldözős) harc és az extraction shooter műfajok elemeit ötvözi. A játékosoknak meg kell küzdeniük nem csak a fegyveres konfliktusokkal, hanem a már fentebb is említett környezeti veszélyekkel is, mint például a laza elektromos vezetékekkel és élő aknákkal. A felfedezhető hangfelvételek révén a játék finoman bővíti a lore-t, és mélyebb betekintést nyújt a világ történetébe. A játékmenet központi eleme a túlélés, a stratégia és a felfedezés, valamint az ezzel járó zsákmányolás. A játék küldetési szerkezete a PMC (Private Military Company) zsoldosok szemszögéből közelíti meg a játékmenetet. A játékosoknak veszélyes fosztogató expedíciókra kell indulniuk, ahol értékes zsákmányt – fegyvereket, kutatási adatokat, készítési erőforrásokat – kell megszerezniük. Az expedíciók ideje és a lehetséges zsákmány mennyisége korlátozott, és ha a játékos meghal, szinte minden zsákmányát elveszíti. A küldetések során a cél az, hogy minél több értékes zsákmányt gyűjtsünk össze és biztonságosan kivonuljunk a területről.

A túlélőként játszó játékosoknak stratégiai döntéseket kell hozniuk, hogy mikor és hogyan közelítsenek meg egy-egy helyzetet. A játék lehetőséget biztosít a fegyverek testreszabására, különböző kiegészítők, tőzsdék és irányzékok felhasználásával, hogy illeszkedjenek a játékos harci stílusához. A játékosok használhatnak különféle kütyüket, mint például mozgásérzékelőket vagy távirányítású ajtóvezérlőket, hogy segítsék túlélésüket. A szörnyként játszó játékosok célja természetesen eltér a túlélőkétől. Ők egy másik játékossal együttműködve próbálják megakadályozni a kivonatolást és megölni az összes embert, mielőtt azok elmenekülhetnének. A szörnyeket csak a fény ölheti meg, így a játékosoknak ki kell használniuk a sötétséget és a rejtekhelyeket, hogy meglepetésszerű támadásokat indíthassanak. A Level Zero: Extraction tehát egy olyan játék, amely kihívásokkal teli küldetéseket és változatos játékmenetet kínál mind a túlélők, mind a szörnyek számára. A játék furcsa atmoszférája és a különböző játékstílusok kombinációja egy olyan élményt nyújt, amely minden játékos számára izgalmas és emlékezetes lehet.

A játék az extraction-shooter műfaj stílusával bír, így mély karakterszint fejlődési rendszert ígér, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy tucatnyi új képességet, tárgyat és fegyverkiegészítőt zároljanak fel, tovább személyre szabva a játékélményüket. A fejlődési rendszer a játékmenet központi eleme, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egyre erősebbek és hatékonyabbak legyenek. A karakterfejlődés a játék során szerzett tapasztalati pontokon és a teljesített küldetéseken keresztül történik. A játékosok fejleszthetik a karakterük képességeit, felszereléseit és fegyvereiket, hogy jobban megfeleljenek a játékstílusuknak és a kihívásoknak.

A loot rendszer a Level Zero: Extraction másik legizgalmasabb aspektusa. A játékosoknak értékes zsákmányt – mint például fegyvereket, erőforrásokat és kereskedelmi tárgyakat – kell megtalálniuk és biztonságosan ki kell vonulniuk velük. A szerződések teljesítése révén növelhetik hírnevüket a kereskedőknél, és új, erőteljes felszereléseket zárolhatnak fel. A loot rendszer stratégiai elemet ad a játékhoz, hiszen a játékosoknak dönteniük kell arról, hogy mely tárgyakat gyűjtsék össze, és hogyan használják fel azokat a karakterük fejlesztésére. A játékban az idegenek számára is van egy fejlődési rendszer, amely lehetővé teszi a folyamatos mutációkat és egy végpont elérését, ahol az “maradványaikat” eladhatják a tudósoknak az emberi fejlődés érdekében. Az idegenek képességeit tojások gyűjtésével fejleszthetik a térképen szétszórva, növelve fenyegetésüket a meccs során.

A Level Zero: Extraction videojáték, amelyet a DogHowl Games fejlesztett és a tinyBuild adott ki, az Unreal Engine 5 - népszerű - grafikus motorra épül. Ez a modern és fejlett motor lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy lenyűgöző vizuális élményt nyújtsanak a játékosoknak. Azonban a játék grafikája kapcsán is vannak kritikánk. Az Unreal Engine 5 egyike a legfejlettebb grafikai motoroknak a piacon, amely képes valósághű textúrák, részletes modellek és lenyűgöző világítási effektusok megjelenítésére. A Level Zero: Extraction esetében a motor adta lehetőségek kihasználása kulcsfontosságú a játék sötét és fenyegető atmoszférájának megteremtésében. A játék textúrái túlzottan sötétek és részletgazdagságukban hiányosak, kopottasak, ami nehezíti a játékosok számára a tájékozódást és csökkenti a játékélményt. A túl sötét tónusú környezet gyakran teszi frusztrálóvá magát a játékot, mivel a játékosok nehezen láthatják a veszélyeket és a támadókat. A karakterek megjelenése alapvető fontosságú egy videojátékban, és a Level Zero: Extraction esetében a karaktermodellek nem érik el azt a minőségi szintet, amit az Unreal Engine 5 képes nyújtani. A karakterek kinézete nem elég részletgazdag, és a mozgásuk gyakran merevnek és természetellenesnek tűnik. A Level Zero: Extraction optimalizáltsága messze elmarad az elvárható szinttől. A játékban tapasztalható gyakori akadozások és teljesítménybeli problémák, mint például a képkockaszám drasztikus esése, jelentősen rontják a játékélményt. A játéktervezés során a térképek nagyméretű és ismétlődő kialakítása nehezíti a tájékozódást és a játékosok közötti interakciót, ami tovább súlyosbítja az optimalizáltsági problémákat.

Hangok: A Level Zero: Extraction hangrendszere sajnos csupán átlagos, és nem nyújtja azt a minőségi és merülő élményt, amit várnánk egy modern videojátéktól. A hangok gyakran semmilyennek és egyhangúnak tűnnek, ami csökkenti a játék által nyújtott atmoszférát és feszültséget. A játékban a lépések, a fegyverek hangjai és a környezeti zajok nem különülnek el eléggé, ami nehezíti a játékosok számára a helyzetek megítélését és a taktikai döntések gyors meghozatalát. A hangrendszer egy videojátékban kulcsfontosságú a játékélmény szempontjából, különösen egy horror és taktikai shooter műfajú játék esetében. A hangoknak élesnek és tisztának kell lenniük, hogy növeljék a játék izgalmát és segítsék a játékosokat a környezetükkel való interakcióban. E helyett teljesen tompán és semmilyen hangzásúak lettek. A Level Zero: Extraction esetében a hangrendszer hiányosságai miatt nem érezzük azt a mélyedést és a környezettel való kapcsolatot, amit egy jól megtervezett hangrendszer nyújthatna.

A fejlesztőknek tehát mindenképpen figyelembe kell venniük a játékosok és kritikusok visszajelzéseit, hogy javíthassák a hangrendszert és ezzel együtt a játék teljes élményét. A játék sikeressége szempontjából elengedhetetlen, hogy a hangokat finomhangolják, és egy olyan hangrendszert alakítsanak ki, amely valóban hozzáad a játék atmoszférájához és feszültségéhez. A Level Zero: Extraction hangrendszere, valamint a vizuális látványvilága is jelenleg nem éri el azt a színvonalat, amit a játékosok elvárnak egy modern videojátéktól. A fejlesztőknek ki kell javítaniuk a hangrendszer és grafikai részek hiányosságait, hogy a játék teljes potenciálját kihasználhassák, és egy olyan élményt nyújthassanak, amely valóban lebilincseli a játékosokat. A játék jövője és a közösség elégedettsége nagyban függ attól, hogy a fejlesztők képesek lesznek-e megfelelni a játékosok elvárásainak és javítani a játék hangrendszerét. Ha ezek nem lesznek meg, gyorsan el fog tűnni a Steam áruházából a játék.

A játék világában a bejárható területek kritikai szempontból fontosak, hiszen ezek adják meg a játékmenet alapját és atmoszféráját. A játéktervezés során a Level Zero: Extraction fejlesztői szembesültek azzal a kihívással, hogy egy olyan világot hozzanak létre, amely izgalmas és változatos kalandokat kínál a játékosok számára. Azonban a játék térképei már az első 1 óra után túlságosan unalmasak és üresek, ami nagyban csökkenti a játékélményt. A területek ismétlődő és nagyméretű kialakítása nehezíti a tájékozódást és a játékosok közötti interakciót, ami a játék egyik legnagyobb hibája. A meccsek többnyire frusztráltak és unalmasnak, semmilyennek tűnő jellege több tényezőből adódik. A játékmenet nem taktikai, mivel az idegenek jó látással rendelkeznek, míg az emberek nem igazán látnak semmit, ami csökkenti a harci stratégiai elemeket. A fegyverek használata és a PvP harc nem izgalmas, és a fegyverek maguk is kínosan és érdektelenül vannak megvalósítva, és a használatuk is robosztus, semmilyen dinamika nem fedezhető fel.. A játékban található tüzérségi drónok és aknák, amelyek a játékosok expedícióit gyakran véget vetik, további frusztrációt okoznak, mivel nincs módjuk ezeket hatástalanítani vagy eltávolítani.

A bejárható területek unalmas és üres jellege, valamint a játékmenet hiányosságai jelentős mértékben befolyásolják a játék által nyújtott élményt. A fejlesztőknek figyelembe kell venniük ezeket a visszajelzéseket, hogy javíthassák a játékot és növelhessék a játékosok elégedettségét. A Level Zero: Extraction sikere vagy normal játszhatósága nagyban függ attól, hogy a fejlesztők képesek lesznek-e kijavítani a játék jelenlegi hibáit és egy olyan világot létrehozni, amely valóban lebilincseli a játékosokat.

A Level Zero: Extraction videojátékot azoknak ajánlom, akik szeretik a kihívást jelentő, taktikai FPS elemekkel átszőtt horror játékokat, és akik nyitottak arra, hogy egy korai hozzáférésű játék fejlődését kövessék és befolyásolják a közösségi visszajelzések révén. Azok számára, akik érdeklődnek a sci-fi témájú játékok iránt és kíváncsiak a többjátékos kivonatolási játékmenetre, a Level Zero: Extraction izgalmas választás lehet. Fontos azonban, hogy a játékosok tisztában legyenek a játékkal kapcsolatos jelenlegi kritikánkkal, mint például az optimalizálási problémák, a térképek kialakítása és a játékmenet általános élménye. Végül is, minden játékosnak magának kell eldöntenie, hogy a Level Zero: Extraction megfelel-e az ízlésének és elvárásainak, és hogy készen áll-e arra, hogy részt vegyen a játék fejlesztési folyamatában a közösségi visszajelzések keresztül. Azok számára, akik szeretnék támogatni a fejlesztőket és hajlandóak elnézőek lenni a játék jelenlegi hiányosságaival szemben, a Level Zero: Extraction lehetőséget kínál arra, hogy részesei legyenek egy játék növekedésének és fejlődésének. Jelenleg ingyenesen kipróbálható az open betája a Steamen keresztül.

Open Beta Review
C+A Level Zero: Extraction-ben a játékosok gyakran szembesülnek az unalmasság és az üresség érzetével, amit a térképek kialakítása és a kevésbé meggyőző optimalizálás még jobban felerősít.
Újabb Régebbi