Több országban nem lesz játszható a Ghosts of Tsushima PC-s verziója

A Sony döntése, hogy a Ghost Of Tsushima: Director’s Cut PC-s verzióját eltávolítsa a Steam platformról szerte a világban, komoly hullámokat vetett a digitális piactéren. A lépés érinti azt a 180 országot, amelyek már korábban is kizárásra kerültek a Helldivers 2 elérhetőségéből, miután a vállalat kontroverziát kavart azzal, hogy PSN-fiók létrehozására szólította fel a PC-s felhasználókat.

A Sucker Punch ugyan megerősítette, hogy a Ghost Of Tsushima fő kampányát nem köti PSN-fiókhoz való kapcsolódás, azonban a Ghost Of Tsushima: Legends online többjátékos módjához már szükség lesz erre a lépésre.

Mivel a Ghost Of Tsushima még nem került kiadásra PC-re, a játékosok nem állnak módjában a Helldivers 2 esetében látott “review-bombázásnak”, és így az előrendelések visszatérítése sem jelent problémát. A Sony nyilvánvalóan igyekszik elkerülni a Helldivers 2 körüli zűrzavart, ahol a játékot olyan területeken is értékesítették, ahol a saját szabályzataik alapján nem lett volna szabad. Ennek ellenére a majdnem 200 országból való kivonás nem jelent teljes megoldást, hiszen a Helldivers 2 továbbra is hiányzik ebből a 180 országból, annak ellenére, hogy az account összekapcsolás opcionális maradt.

A helyzetet tovább bonyolítja a Sony hallgatása. Ha az account összekapcsolás opcionálissá tehető, és a Helldivers 2 játékosok reakciója elegendő volt a cég eredeti döntésének megváltoztatásához, felvetődik a kérdés, miért nem alkalmazzák ezt a gyakorlatot minden PlayStation által PC-re kiadott játék esetében.

A Sony további lépései homályban maradnak, és úgy tűnik, a cég döntései nem követik a logikát, legalábbis a külső szemlélők számára. Az viszont biztos, hogy a vállalat őszinte volt, amikor azt állította, hogy még tanulmányozza a PC-s piacokon való játékkiadás és -értékesítés fortélyait.

Újabb Régebbi