Stúdiók Sorsa a Microsoft hentesasztalán: Az Xbox Meghökkentő Stratégiaváltása

Az Xbox stúdiók bezárásának híre hullámokat vetett a videojáték-iparban (még tavaly arról dicsértük az órisákiadót, hogy felkarolta a közepes és indie stúdiókat, ennyit erről), Sarah Bond, az Xbox elnökének kitérő válaszai pedig csak tovább fűtötték a találgatásokat. Dina Bass, a Bloomberg újságírója faggatta Bondot az Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog és Roundhouse Studios bezárásának okairól és következményeiről.

Dina Bass: Az általad említett trendek fényében hogyan értelmezzük az Xbox négy stúdiójának bezárását? Mit jelent ez a Microsoft innovatív, exkluzív játékok iránti elkötelezettségére nézve?

Sarah Bond: Igen, ezek mindig nehéz döntések. Az iparági trendeket figyelembe véve felelősséget érzünk, hogy a játékaink, eszközeink és szolgáltatásaink állandóan rendelkezésre álljanak. A hét elején bejelentett változások ezen elkötelezettségünk eredményei, és hosszú távú üzleti egészségünk biztosítására irányulnak.

A beszélgetés során Bond hangsúlyozta, hogy a fő cél a változások által érintett emberek támogatása és segítése ebben a nehéz időszakban.

Matt Booty, a Bethesda és ZeniMax vezetője által küldött levélben a következő változásokat jelentették be:

Arkane Austin: A stúdió bezár, a csapat tagjai más projekteken dolgoznak tovább. A Redfall fejlesztése leáll, de a játék és szerverei elérhetőek maradnak.

Alpha Dog Studios: A stúdió bezár, a Mighty Doom játék naplementéje augusztus 7-én lesz.

Tango Gameworks: A stúdió bezár, de a Hi-Fi Rush továbbra is elérhető marad.

Roundhouse Games: A csapat a ZeniMax Online Studioshoz csatlakozik, hogy az Elder Scrolls Online-on dolgozzanak.

A változások nem tükrözik a csapatok kreativitását vagy a kockázatvállalásukat, hanem a Bethesda és Xbox portfóliójának mélyebb befektetésére és a prioritási játékokra való összpontosításra irányulnak. A Bethesdát továbbra is az Xbox egyik kulcselemeként kezeli a Microsoft, és 2024-ben több nagy cím, mint a Starfield Shattered Space, a Fallout 76 Skyline Valley, az Indiana Jones, valamint az Elder Scrolls Online kiegészítő várható.

Ezek a változások jelentős hatással vannak a videojáték-iparra, és a közösség figyelmét is felkeltették. A Bethesda és az Xbox jövőbeli tervei és stratégiái iránti érdeklődés csak nőni fog, ahogy a változások hatása egyre inkább érezhető lesz. Az elkövetkező hónapokban minden szem a Microsoft következő lépéseit figyeli majd.

Újabb Régebbi