Így tudsz elérni mestermunka felszerelést a Diablo 4-ben


A Diablo 4 negyedik évada, melyet a “Loot Reborn” koncepció jegyében újítottak meg, forradalmasította a zsákmányrendszer fogalmát. A Dio4 végjátékában mostantól egy új mechanizmus, a Mesterképzés segítségével növelhető a felszerelések ereje. Ez a folyamat minden egyes tárgy affixének bónuszait javítja, ezzel jelentősen megerősítve a karakterek harci képességeit. A Mesterképzéshez szükséges anyagok megszerzése azonban időigényes feladat.

A Mesterképzés Aktiválása 

A felszerelés mesterképzése a kovácsnál lehetséges, de csak a The Pit nevű új végjáték-dungeon feloldása után, amely az egyetlen forrása a szükséges anyagoknak. A The Pit eléréséhez először egy 46-os szintű Nightmare Dungeon-t kell legyőzni, ami a 4-es Világszintű játékot és 100-as szintű ellenségeket követel meg. A The Pit 1-es szinttől indul, 100-as szintű ellenfelekkel, és egészen a 200-as szintig emelkedik. A belépéshez szükséges 3 Runeshardot Whisper Caches, Helltide ládák, Legion ládák, Nightmare Dungeons és Világfőnökök ejtenek. A The Pit feloldása után egy sikeres futam szükséges a mesterképzési menü eléréséhez a kovácsnál.

Egy tárgyat összesen 12 alkalommal lehet "masterelni", ahol a ranglépések többsége minden affixre 5%-os erősítést biztosít. A 4., 8., és 12. rangok mindegyike véletlenszerűen egy affixre 25%-os növekedést ad. Csak az Ősi Legendás tárgyak, melyek két Temperált Affix-szel rendelkeznek, vagy az Ősi Egyedi tárgyak mesterképezhetők.

A tárgy típusától függően alapvető kézműves anyagokra, mint a Veiled Crystal vagy Forgotten Soul, Aranyra, valamint az adott frissítési rangtól függően egy-egy Pit anyagra van szükség.

Az 1-4-es rangokhoz Obducite, az 5-8-as rangokhoz Ingolith, a 9-12-es rangokhoz pedig Neathiron szükséges. Az Obducite a The Pit 1-29-es szintjeiről, az Ingolith a 30-59-es szintekről, a Neathiron pedig a 60-200-as szintekről szerezhető be. A magasabb szintű anyagokat az Alkimistánál átalakíthatjuk az alacsonyabb szintűekre, de az alacsonyabb szintű anyagokat nem lehet magasabb szintűvé konvertálni.


A The Pit maga egy viszonylag egyszerű kihívás. Minden futam során 15 perc áll rendelkezésre a mesterség eléréséhez, amelynek végén jelentős mennyiségű kézműves anyagot szerezhetünk. A The Pitben elszenvedett halál csökkenti az időt: az első halál 30 másodpercet, a második 60-at, a harmadik és minden további halál pedig 90 másodpercet von le. A The Pit teljesítéséhez gyorsan kell legyőzni az ellenségeket, hogy feltöltsük a mértéket. Ha a mérték teljes, egy portál a főnökharchoz vezet. A főnökharc hasonló a Nightmare Dungeon főnökharcokhoz, azzal a különbséggel, hogy egy véletlenszerű ellenség árnyéka is megjelenik az arénában, és támadásokat indít a harc során. Egy szint teljesítése feloldja a következőt, de ha gyorsan teljesítjük, akár három szintet is feloldhatunk egyetlen futam alatt.

Ha egy magasabb szintű futamot teljesítünk egy csapatban, mint amit korábban feloldottunk, akkor a következő szinteket feloldjuk, de az előtte lévőket nem. Például, ha a legmagasabb szintünk 35, és egy 45-ös szintű futamot teljesítünk egy baráttal, akkor a 46-os szintet fogjuk feloldani, de a 36-ost nem.

Ha nem vagyunk elégedettek a mestermunka eredményekkel, visszaállíthatjuk a tárgyakat, de az anyagokat nem kapjuk vissza. Fontos tudni, hogy a felszerelés frissítése jelentős mennyiségű anyagot igényel, különösen, ha nem azokat a 25%-os bónuszokat kapjuk, amelyeket szeretnénk. Egy tárgy mesterképzési rangjait bármikor visszaállíthatjuk nullára, de ez pénzbe és anyagokba kerül, és a mesterképzési anyagokat sem térítik meg. A mesterképzett tárgyak szétszedésével visszaszerezhetünk néhány Pit anyagot, de csak egy részét kapjuk meg.
Újabb Régebbi