Az XDefiant játékosközösség az Intel Suit képességét nagyon durva képességként és “legális falradarként” tartják számon

Az Ubisoft legújabb, ingyenesen játszható FPS játéka, az XDefiant, a múlt héten debütált, és máris óriási népszerűségre tett szert a játékosok körében, akik egy új alternatívát látnak benne a Call of Duty-hoz hasonló címekkel szemben. Az XDefiant azonban nem mentes a problémáktól; számos elemét szükséges finomhangolni, köztük egy olyan képességet, amelyet a közösség "falradarnak" titulál.

A Reddit felhasználója, u/idrink2muchman, egy beszélgetést kezdeményezett az Intel Suit képességének lehetséges gyengítéséről, amely jelenleg lehetővé teszi, hogy a csapat minden tagja láthassa a megjelölt ellenfelet. Kritikája szerint:

“Az ellenségek felfedése, mint képességet használó személy, izgalmas. Azonban az, hogy az egész csapat számára láthatóvá válnak az ellenfelek, még akkor is, ha nem Ulti képességről van szó, túlzás. Amikor a képernyőm azt jelzi, hogy ‘felfedve az intel suit által’, több irányból támadnak, és csak abban bízhatok, hogy legalább egy ellenfelet kivédekezek, mielőtt elesnék.”

A játékban egy taktikai felszerelésbe öltözött kommandós egység szerepel, akiknek négy különleges képességük van: Szonár Szemüveg, Digitális Ghillie Ruha, Intel Suit és Alacsony Profil észlelés. Ezek a képességek a “Tom Clancy’s Splinter Cell Echelon” akcióját hivatottak fokozni, amely természetesen az XDefiant univerzum részét képezi.

Több játékos is egyetértett azzal, hogy a képesség túlzottan erős, u/Superbone1 “legális falradarként” emlegette. U/Zomg_its_Alex szerint az képességnek az Ultimátus Képességek közé kellene tartoznia, és így fogalmazott: “Ez így túl erős. Az Ultimátus Képességek részének kellene lennie. Egyébként nincs más védekezési lehetőség, csak a szerencse, hogy nem vagyunk túl közel.”

Egy másik játékos a The Finals játékhoz hasonlította az XDefiantot, ahol a Recon Senses nevű tárgy lehetővé teszi a játékosok számára, hogy átlássanak a falakon. Megjegyezte: “A falradar már a The Finals-ban is problémát jelentett, és itt is az. Nem szabadna ötször jeleznie, nem lenne szabad halmozni, és nem kéne, hogy csak 30 másodperces visszaszámlálása legyen.”

Mivel az XDefiant még csak most jelent meg, valószínű, hogy az Ubisoft a jövőbeli frissítések során módosítani fogja ezeket a túlzottan erős képességeket, ahogy a játék optimális irányát keresi. Addig is a játékosoknak meg kell tanulniuk együtt élni ezekkel a kérdésekkel, valamint a játékot érintő egyéb problémákkal, mint például a nyuszis ugrálás.

Újabb Régebbi