Az XDefiant fejlesztője szerint, ha nem találkozunk könnyebb ellenféllel, akkor mi lehetünk a hibásak, mert sokat kell fejlődnünk skillekben

A XDefiant, az új ingyenes lövöldözős játék, egy különleges jellemzővel bír: a nem versenyorientált játékmódokban nem alkalmazza a készség/tudás/skill szint alapú párosítást, ami ritkaságszámba megy a mai többjátékos címek között. Ez azt jelenti, hogy a játékosok a teljes készség spektrummal kerülhetnek szembe, a kezdőktől a profi versenyzőkig, ami változatos kihívást nyújt minden résztvevőnek.

Mark Rubin, a XDefiant vezető producere, bár nem fejtette ki részletesen ezt a filozófiát, de egy Twitter-bejegyzésben egyetértett egy olyan megjegyzéssel, amely szerint ha valaki sosem találkozik könnyű ellenfelekkel, az arra utalhat, hogy még sokat kell fejlődnie. Rubin szerint ez nem hátrány, hanem lehetőség a növekedésre és a játékélmény javítására.

Rubin elutasította azokat az állításokat is, miszerint a játékban rejtett mechanizmusok segítenék vagy hátráltatnák bizonyos játékosokat. Kijelentette, hogy nincs “titkos script” a játékban, amely előnyben részesítené vagy hátrányba hozná a játékosokat, és határozottan cáfolta az ilyen jellegű összeesküvés-elméleteket.

A XDefiant körüli vitákban Rubin álláspontja az, hogy a skill szint alapú párosításnak vannak előnyei és hátrányai, amelyek játékonként változhatnak, és nem lehet egyértelműen jó vagy rossz megoldásnak tekinteni. Rubin szerint fontos, hogy a játékfejlesztők nyitottak legyenek a konstruktív kritikára, ugyanakkor határozott véleményt is formáljanak arról, mi működik jól a játékukban és mi nem. A XDefiant esetében Rubin kifejezetten élvezi a játékot, és úgy véli, hogy a játékosoknak is hasonlóan pozitív élményben lehet részük.

Ami a nagy SBMM-vitát illeti, az unalmas válasz valószínűleg az, hogy vannak előnyei és hátrányai, amelyek játék meccsfüggők, és így nem általánosan jó vagy rossz. Lehetetlen dolognak tűnhet azonban egyáltalán beszélni róla, mert nehéz különbséget tenni a valóban rossz matchmakingről szóló panaszok és a frusztrált játékosok által kitalált összeesküvés-elméletek között.

Újabb Régebbi