Több mint 400 fejlesztő fog dolgozni az idén nyáron elkezdődő The Witcher 4 munkálatokon

A CD Projekt Red, a lengyel videojáték-fejlesztő cég, amely a “The Witcher” sorozatot is jegyzi, jelenleg a legújabb projektjén, a Polaris kódnéven futó “The Witcher 4”-en dolgozik. A játék még nem lépett a teljes fejlesztési szakaszba, de a cég már most is több mint 400 szakember bevonásával készíti elő a Wticher 4 munkálatait.

A vállalat pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz egy friss pénzügyi eredményeket ismertető videóban elmondta: “A 2024-es év első negyedévében a projektjeink továbbfejlesztésére összpontosítottunk, amelyek közül a Polaris a legnagyobb, mind a csapat létszáma, mind a munka előrehaladása tekintetében. A játékon jelenleg több mint 400 szakember dolgozik, és az év második felében tervezzük a fejlesztési fázisba való átlépést.”

Ez összhangban van a cég korábbi nyilatkozataival, amelyek szerint a nyárra szeretnék elérni, hogy 400 fejlesztő dolgozzon a játékon, és 2024-ben tervezik a teljes játékfejlesztés megkezdését. A mai pénzügyi jelentésben szereplő adatok szerint 2024. április 30-án már 407 fejlesztő dolgozhat a Polaris projekten, míg a Cyberpunk folytatásán, az Orionon 56, a Witcher mellékprojektjén, a Siriuson 39, és az önálló IP-n, a Hadaron csak 20 szakember dolgozik.

A Polarisról egyelőre keveset tudni, csupán annyit, hogy ez lesz az “új AAA RPG trilógia” első darabja. A fejlesztők eddig csak annyit árultak el, hogy a játék új játékmechanikákat és elemeket fog bevezetni, amelyek megkülönböztetik azt a sorozat korábbi részeitől.

Újabb Régebbi