A THE SIMS és az XCOM alkotói új stúdiót alapítottak, és máris bele vágták a fejszéjüket az új életszimulátor-projektbe


Az XCOM sorozat korábbi kreatív igazgatója, Jake Solomon és az ex-Firaxis főtervezője, Will Miller összefogtak, hogy létrehozzák a Midsummer Studiókat. Egy veterán fejlesztőcsapattal, akik olyan legendás franchise-okon dolgoztak, mint a The Sims és Sid Meier’s Civilization, a stúdió már javában dolgozik a mindig népszerű életszimulátor műfaj “következő generációs bejegyzésén”.

„A legjobb történeteket a játékokban a játékosok írják,” mondta Solomon egy sajtóközleményben. „A Midsummernél egy olyan életszimulátort készítünk, amely a modern élet drámájára összpontosít, ahol játékosaink értelmes történeteket írnak csak azzal, hogy játszanak, és ezeket a történeteket megosztják a világgal.”

Shanti Bergel, a Transcend alapító partnere is ragyogó dolgokat mondott az új vállalatról:

„A Midsummer Seed vezetése természetes választás volt a Transcend számára. Mint a The Sims producerje majdnem húsz évvel ezelőtt, jól ismerem azt az erőt, amit az értelmes, játékos által vezérelt történetek felszabadíthatnak,” írta Bergel.

„Mély tisztelettel adózom annak, mennyire nehéz megvalósítani a közösség, a rendszerek tervezése, a játékmenet és a felhasználó által generált tartalom szükséges alkímiáját. A Midsummer alapítói iparági veteránok, akiknek ritka tapasztalata és tervezői művészete szükséges ahhoz, hogy megfeleljenek ennek a hatalmas lehetőségnek. Örömmel csatlakozom a testülethez és támogatom útjukat az életszimulátor kategória újradefiniálásában.”

Egy nemrégiben a GamesIndustry.biz-szel készült interjúban Solomon szintén említette a nyilvánvaló versenyt, amellyel a Midsummer Studiók szembe kell néznie az életszimulátor területén.

„Nem akarom lebecsülni a naivitásunk erejét,” mondta. „Úgy gondolom, hogy egy új cégként lehetőséget kapunk arra, hogy azt mondjuk: ‘Nem vagyunk a The Sims. Nem vagyunk olyanok, mint bármely más életszimulátor. Valójában próbáljuk az életet játékos módon bemutatni, de úgy, ahogy mi csináljuk a dolgokat.’ Azt gondolom, hogy a veszély az lenne, ha a The Sims-szel funkciókban versenyeznék. Azt hiszem, ez sokkal nagyobb kockázat.

Ők azt, amit csinálnak, nagyon jól csinálják. Úgy gondolom, nekünk is azt kell tennünk, amit jól csinálunk; csak egy új területen kell ezt megtennünk.”

Újabb Régebbi