A PS5 a Sony eddigi legnyereségesebb konzolgenerációja, de a PS4 még mindig a játékosbázis felét teszi ki

A Sony bejelentése szerint a PlayStation 5 a vállalat történetének legnyereségesebb konzolgenerációja, ám a PlayStation 4 továbbra is a felhasználói bázis jelentős részét, pontosan a felét képviseli.

A PlayStation 4 felhasználói száma a PlayStation havi aktív felhasználóinak felét teszi ki, ami 49 milliót jelent.

A PlayStation 5 a Sony számára a legnyereségesebb konzolgenerációként vonult be a történelembe, de a PlayStation 4, amely már több mint egy évtizede van jelen a piacon, még mindig a felhasználói bázis felét alkotja.

A Sony Game & Network Services Business szegmensének legutóbbi, május 29-i bemutatóján Hideaki Nishino - aki nemrégiben került kinevezésre az SIE Platform Business Group vezérigazgatói posztjára - ismertette a vállalat legfrissebb adatait. Ezek szerint a PS5 bevételei majdnem négy évvel a ciklus kezdete után már majdnem felérnek az összes többi konzol bevételeivel együttvéve.

Nishino elmondása szerint a PlayStation 5 felhasználói bázisa jelentős növekedést mutat, ami a havi aktív konzolok feléhez vezetett. “Bár a PlayStation 4 továbbra is fontos szerepet tölt be üzletünkben, a PlayStation 5 felhasználói még elkötelezettebbek, mint az előző generációban, és várjuk, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódjon.”

A bemutató adatai szerint a PlayStation havi aktív felhasználóinak száma 97 millió, ebből a PS4 felhasználói képezik a havi aktív felhasználók pontosan felét, 49 milliót.

A felhasználói elkötelezettség tekintetében a PS5-ön összesen 2,4 milliárd órányi játékidő gyűlt össze, míg a PS4-en 1,4 milliárd órányi.

A Sony Interactive Entertainment bemutatói az elkötelezett felhasználói bázist és a különböző generációk nyereségességét mutatják be.

2020 óta a PS5 56 millió egységet adott el, és a Sony szerint a platformon a felhasználók több pénzt költenek kiegészítő tartalmakra (+176%), szolgáltatásokra (+57%) és perifériákra (+34%).

Ugyanakkor a felhasználók 12%-kal kevesebbet költenek teljes játékokra, annak ellenére, hogy a PS5 játékórái magasak.

Hermen Hulst, az SIE Studio Business Group vezérigazgatója kiegészítette, hogy a Sony fő játékai a meglévő sikeres franchise-ok és a “nagy ambícióval rendelkező új IP-k” lesznek, amelyeket “minőségben és sikerben bizonyított stúdiók” fejlesztenek.

A vállalat arra is összpontosít, hogy bővítse élő szolgáltatásos játékait folyamatos tartalommal, miközben új lehetőségekkel is kísérletezik, amelyek “új közönségeket nyitnak meg” és “új műfajokat céloznak meg”.

Az elmúlt hónapokban számos pletyka látott napvilágot a PlayStation 5 Pro-ról. Bár a Sony még nem jelentette be a következő nagy konzolját, a jelentések szerint a következő generáció hamarosan érkezik, és jelentős középgenerációs ugrást hoz, ami “45%-kal gyorsabb” lesz, mint az eredeti PS5.

Újabb Régebbi