SONY: PC-re is már a megjelenés napján elérhetők lesznek az élő szolgáltatású PS5 játékok, de a történet-központú játékok nem

A Sony vállalat bejelentette, hogy a jövőbeni élő szolgáltatású PlayStation játékok PC-n is elérhetők lesznek a megjelenés napján, azonban a vállalat nem tervezi ezt a lépést azokkal a címekkel, amelyeket a játékosok igazán várnak.

A Sony alelnöke, aki a vállalat jövőbeli társ-vezérigazgatója is lesz, megerősítette, hogy a cég továbbra is szándékában áll támogatni a PC-s játékosközösséget, de nem tervezi, hogy az egyjátékos játékokat ugyanazon a napon tegye elérhetővé PC-n, mint a konzolokon.

Egy üzleti rendezvényen Herman Hulst kifejtette a PlayStation jövőbeli terveit a PC-s megjelenésekkel kapcsolatban. Az élő szolgáltatású címek, mint a 2024-ben érkező Helldivers 2, ugyanazon a napon lesznek elérhetők PC-n, mint a PS5 konzolon, azonban a platform egyjátékos játékai nem részesülnek ebben a kezelésben. Úgy tűnik, ez a stratégia arra ösztönzi a játékosokat, hogy PlayStation hardvert vásároljanak a folytatások élvezetéhez, ami a Sony hardverértékesítési stratégiáját hangsúlyozza. A Helldivers 2 PC-n történő azonos napi megjelenése hatalmas siker volt, és sokan remélték, hogy ez precedenst teremt a Sony számára, hogy több játékát is elérhetővé tegye PC-n ugyanabban az időben, mint a konzolokon.


A Sony üzleti eseményén Herman Hulst beszélt a jövőbeli játékokkal kapcsolatos tervekről. A vállalat valóban több játékot fog kiadni PC-n ugyanazon a napon, mint a konzolon, de ezt csak az élő szolgáltatású címekre korlátozza, mint például a Helldivers 2.

Az egyjátékos, történetközpontú címek esetében a Sony továbbra is fokozatosan teszi elérhetővé őket PC-n, abban reménykedve, hogy a játékosok PS5 konzolt vásárolnak az újabb címek és folytatások élvezetéhez.

Az Xbox nagyobb jelenléte a különböző platformokon ellensúlyozza a konzolértékesítési hiányosságokat, és rendkívül gazdag első félidős portfólióval rendelkezik, míg a Sony továbbra is erőteljesen törekszik a konzolok értékesítésére. Ez a stratégia azonban kérdéseket vet fel.

A modell azt feltételezi, hogy a PC-s játékosok készek legalább 450 dollárt költeni egy új konzolra, hogy azonnal hozzáférjenek bizonyos játékokhoz, anélkül, hogy megvárnák, amíg azok PC-re is megjelennek. Ez jelentős anyagi elkötelezettséget igényel a játékosok részéről.

.Összességében ez egy vegyes hírekkel teli helyzet. A Sony úgy véli, hogy ez a stratégia segíthet néhány extra konzol eladásában, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a legjobb megközelítés. Továbbra is várom a Spider-Man 2 megjelenését PC-n, és nem érzek kényszert arra, hogy újra PS5-öt vásároljak csak a játék miatt. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül.

Újabb Régebbi