Kiléphet az Embracer-ből a Borderlands alkotói csapata

Ahogy a Kotaku beszámolt róla, Randy Pitchford nemrégiben egy városi gyűlésen közölte a Gearbox alkalmazottaival, hogy a cég már eldöntötte a jövőjét, és hogy jövő hónapban nagy bejelentést tesznek ez ügyben. A Kotaku forrásai szerint a bejelentés egy eladás lesz, amellyel a Gearbox elhagyja az Embracer-t.

Az Embracer eredetileg 2021-ben vásárolta meg a Gearboxot 1,3 milliárd dollárért, mint a legkiemelkedőbb stúdiót az évekig tartó felvásárlási rohamukban. Ez röviddel a Borderlands 3 megjelenése után történt, és ez idő alatt a cég kiadta a Tiny Tina’s Wonderlands-et, az New Tales From The Borderlands-et, és több játékot is kiadott ez idő alatt, többek között a Remnant II-t, a Homeworld 3-at, és a Risk of Rain 2: Seekers of the Storm-ot.

A Gearboxot be is építették az Embracer vállalati szerkezetébe, amely négy részre osztotta őket. A Gearbox Software a részleg, amely még mindig fejleszti a játékokat, a Gearbox Studios a média produkciókat kezeli, mint pl. a hamarosan megjelenő Borderlands filmet, valamint a Gearbox Properties, amely az IP-k kezelésére szakosodott, és végezetül a Gearbox Publishing pedig maga a dedikált kiadói részleg.

Az Embracer alatt a Gearbox több más stúdiót és kiadót is bevont a soraiba, amelyeket egy ötödik részleg, a Gearbox Entertainment Company irányít. Ide tartozott a Cryptic Studios, és a Perfect World, amelyet átneveztek Gearbox Publishing San Francisco-ra.

A felvásárlás előtt azonban a Gearbox meglehetősen óriási cég volt. Jelenleg is négy stúdiójuk van, amelyek videójátékokat készítenek, Texasban, Montrealban, Quebecben és Sanghajban. Már akkor is kiadói és fejlesztői tevékenységet folytattak más stúdiókkal, amikor megjelentették a Homeworld 3 című játékot a Blackbird Interactive-vel karöltve.

A Kotaku forrásai szerint a Gearbox privát szférájában zűrzavar támadt, miközben más stúdiók leépítéseket és bezárásokat jelentettek be. Bár a cég eleinte azt állította, hogy elkerüli a leépítéseket, amennyire csak lehet, végül néhány célzott leépítést sikerült végbe vinni. Úgy tűnik, hogy ez nem volt olyan nagy mértékű, mint más cégeknél, mert nyilvánosan közzé kellett volna tenniük ezeket.

Tudjuk, hogy az Embracer bezárta a Volitiont, és átadta a Cryptic Studios-t a DECA Games-nek. A Lost Boys, amely jelentős leépítéseket szenvedett, és a Gearbox San Francisco FKA Perfect World, még mindig a cégnél van.

Bármi is történik, a játékosok valószínűleg reménykednek abban, hogy a Gearbox sorsa nem vezet széles körű leépítésekhez, vagy ami még rosszabb, a cég megszűnéséhez. Mindannyian a körmünket rágjuk addig, amíg nem mond valami hivatalos dolgot Randy Pitchford vagy a csapata.

Újabb Régebbi