Control 2 - A Remedy-nél landolt a Control IP teljes joga 17 millió euróért

A 505 Games már nem köthető többé a Control című franchise/IP, illetve videojáték jogaihoz. Úgy tűnik, hogy a 505 Games is bejelentette néhány irodájának bezárását, miután nyilvánosságra került ez a hivatalos megállapodás.

Ráadásul a Remedy Entertainment nagyon jól teljesít. Nemrégiben sikeresen kiadták az Alan Wake 2-t, egy folytatást, amelynek megvalósulása évekbe telt, ám ez számukra meghozta a munkájuk gyümölcsét, hiszen számos szakma, illetve videojátékos eseményeken díjakat söpörtek be. Ezt megelőzően az új IP-jük, a Control nagy hatást gyakorolt a rajongókra világszerte. Ma a stúdió hivatalosan bejelentette, hogy sikeresen megszerezte a Control IP teljes jogait.

Ez egy befektetési bejelentésen keresztül történt, ahol a Remedy Entertainment megerősítette, hogy egy kisebb prémiumot fizetett a 505 Games-nek. Különösen a 505 Games kapta meg a Control folytatására és a többjátékos projektjére fordított összeget, plusz egy prémiumot. Ez lehetővé tette, hogy a jogok visszakerüljenek a Remedy Entertainment-hez. Úgy tűnik, hogy ez körülbelül 17 millió eurót jelentett, hogy az IP biztonságosan a Remedy Entertainment-é legyen a jövőben.

Lényegében az IP megszerzése lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy jobb ötleteik legyenek a franchise legjobb kalandjáról a jövőben. Azt is teljesen tudják, hogy ez egy népszerű IP sok más cég számára. Ennek eredményeként, miközben lehetséges, hogy a Remedy Entertainment maga adja ki a franchise jövőbeli projektjeit, ez azt is jelenti, hogy van lehetőség egy új megállapodás megkötésére egy másik kiadóval.

A játék franchise jövőjét illetően a nyilatkozatban megjegyzik, hogy a Control 2 és a Condor projekt várhatóan eléri a következő fejlesztési ciklust az év első felében. Innen már csak várni kell, hogy mikor kapunk egy új bemutatót ezekről a címekről.

Miután 2017-ben aláírtunk a 505 Games-szel, hogy fejlesszük és adjuk ki a Controlt, élveztük a jó partnerséget a Control sikeres játékká építésében, amely több mint 4 milliót adott el, és megosztható nettó bevételt generált körülbelül 100 millió eurót a Remedy és a 505 Games számára. A Remedy hosszú távú stratégiájának részeként, hogy több tulajdonunk legyen az üzletünkben és az általunk létrehozott IP-kben, visszakaptuk a Control, a fejlesztés alatt álló Condor és a Control 2 összes jogait. A Control franchise teljes tulajdonlása szabadságot ad nekünk, hogy eldöntsük a legjobb utat előre. Gondosan mérlegeljük a lehetőségeinket, tudva, hogy a Control sok partner számára vonzó franchise-nak számít. A Condor és a Control 2 fejlesztése mindkettőnek jól halad, és várjuk, hogy ezek a projektek elérjék a következő fejlesztési szakaszokat még 2024 első felében. A Condor és a Control 2 fejlesztése normálisan folytatódik, amikor megfontoljuk a legjobb kiadási, terjesztési és finanszírozási modellt ezekhez a projektekhez.

Ezzel együtt, ha még nem szerezted be a Controlt, akkor röviden elmondom, miért érdemes: ez az akció-kalandjáték 2019-ben jelent meg, és azóta elérhető a PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 és Xbox Series X/S platformokon.

Újabb Régebbi