Enshrouded - roadmap, útitervek 2024-re

A Keen Games a 2025-ös teljes megjelenés előtt fejlesztési célokat tűzött ki a korai hozzáférés időszakára. A tervek szerint 2024 folyamán számos frissítést hajtanak végre, és a hónap végén érkezik az első jelentős tartalomfrissítés. A csapat általános célja, hogy az év végéig megvalósítsa a főbb frissítéseket, bár ezek változhatnak az idő előrehaladtával. A bemutatott funkciók és tartalmak a csapat játékkal kapcsolatos vízióját tükrözik, és a "Feature Upvote" rendszeren keresztül a közösség által javasolt és szavazott legfontosabb kiegészítéseket tartalmazzák majd. Az Enshrouded néhány héttel ezelőtt került korai hozzáférésre a Steamen, és már több mint 2 millió játékossal büszkélkedhet, valamint a Steamen nagyon pozitív (36 ezer értékelés) fogadtatást kapott.

A közösség által leginkább várt frissítések többségét a Feature Upvote platformon keresztül azonosították be, ahol a játékosok bemutatták és szavaztak a számukra fontos funkciókra. Ilyenek például a szerverek közötti portálok, a szervereken belüli további testre szabási lehetőségek, mint a elnevezhető bázisok, háziállatok, állattenyésztés (haszonállatok), és az időjárási rendszerek, ezek tehát amelyek a legtöbb szavazatot kapták. További funkciók, mint a többféle bióm (klimatikusan és földrajzilag meghatározott régiók) és a VÍZ – igen, a VÍZ! – szintén 2024-re vannak tervezve, a teljes 1.0-ás Steam megjelenés mellett, más áruházakban és konzolokon pedig 2025-re.

A tartalom bősége még nem öltött végleges formát, de a csapat szándéka, hogy a frissítések és hírek megjelenésével folyamatosan tájékoztassa a közösséget az általános fejlesztésekről és a jelentősebb frissítések részleteiről. Az első tartalomfrissítés, amelyet a hónap végén várhatunk, hamarosan részletesen is bemutatásra kerül.

Azok számára, akik kíváncsiak az Enshrouded kipróbálására, jó hír, hogy a játék kedvezményes áron lesz elérhető a Steam Tavaszi Kiárusítás keretében, 2024. március 14-től 21-ig.

Újabb Régebbi