Az Elden Ring rendezője több hasonló méretű játékot szeretne készíteni

A FromSoftware-ről könnyű úgy beszélni, hogy „ők azok, akik megalkották az igazi Souls műfajt”, vagy hogy „ők tették menővé, hogy nagyon nehéz játékokat csináljanak, amiket alig lehet végigjátszani”. Mindkét állítás igaz a maga módján, és a cég kétségkívül profitált ebből a hozzáállásból. Azonban van egy másik aspektusa a cégnek, amit sokan nem vesznek észre, hogy minden játékukat megpróbálták javítani egy újabb címmel. Soha nem maradtak stagnálók. Két évvel ezelőtt az Elden Ring ezt bőven bizonyította, és ezért lett az egyik legnépszerűbb videojáték a jelenlegi generációban.

Az Elden Ring hatalmas világgal rendelkezett, a lehetőséggel, hogy különböző módon alakítsd a karakteredet, a lehetőséggel, hogy barátaiddal játssz, a zökkenőmentes opcióval, hogy bárhova elmenj és kihívd, akit akarsz, és még sok más. A cím az „Év játéka” lett 2022-ben, és csak az első hónapban 13 milliót adott el! Gyorsan előre tekintve, most már több mint 24 millió példányt adtak el belőle. Szóval, igen, ez egy világsiker, és a rajongók alig várják a DLC-t, amely segít még jobban felfedezni a világot.

Egy interjúban a Famitsu-val, Hidetaka Miyazaki, a játék rendezője, arról kérdezték, hogy lenne-e kedve még egy ilyen méretű játékot készíteni. Híresen ő volt az, aki azt mondta, hogy „nem érti”, miért szeretik ennyire ezt a játékot, és miért adtak el belőle ennyi példányt. De amikor ezt a kérdést feltették neki, természetesen igent mondott.

Továbbá megjegyezte, hogy ő és a FromSoftware csapata lenyűgözőnek és még „izgalmasnak” is találják az ilyen méretű játékok készítését. Persze, dolgoznak a játék DLC-jén, amelynek több mint két évbe telt, hogy megkapja a megjelenési dátumát - de legalább ugye dolgoznak valamin!

A kérdés most az, hogy mit készítenének legközelebb ebben a stílusban? Nos, nem tudjuk. Egy másik nagyszerű dolog a FromSoftware-ben az, hogy nem tudod pontosan, hogy milyen stílusba akarnak „belevetni” magukat minden új próbálkozással. Néhány olyan játékukra nézhetsz, amelyeket a „szeretett trilógiájuk” elkezdődött vagy amikor befejeződött, készítettek egy új IP-ét, hogy ismét bizonyítsák ezt.

De ha bárhol is olyan minőségű és méretű játékot készítenek, mint az Elden Ring, akkor fogadhatnak rá, hogy újabb slágerük lesz a kezükben. Ebben szinte biztosak vagyunk!

Összes oldalmegjelenítés