Vegyes értékelésekkel küzd a Nightingale, ezért nem túl népszerű a Steamen

Az új túlélőjáték, a Nightingale jelenleg nem örvend túl nagy népszerűségnek a Steamen, de a fejlesztők a lehető leggyorsabban szeretnék kijavítani a legnagyobb problémákat.

Múlt héten indult Early Accessben a Nightingale, az egykori BioWare fejlesztőinek új túlélőjátéka. A videojáték legfőbb jellemzője az egyedi környezet, köszönhetően a világ és birodalmi rendszernek, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy különböző, egymástól független birodalmakat fedezzenek fel. 

A Steamen található közel 7000 felhasználói értékelésből mindössze 60 százalék pozitív, "vegyes" értékelést kapott a survivor coop játék. Többek között valószínűleg a teljesítményproblémák is frusztrálók, hiszen a játékban néhány óra játék után még a legerősebb gépekkel is akadozik a Nightingale.

A felhasználókat különösen bosszantják a játék kapcsán a kötelező internetkapcsolat, ugyanis a Nightingale még akkor is aktív internetkapcsolatot igényel, ha teljesen egyedül játszunk vele.

A megjelenés napján a nagyszámú játékos miatt sok felhasználót gyakran kirúgtak a játékból, mivel megszakadt a kapcsolat a szerverrel. Időnként késések is előfordultak, ami miatt a játékosok néhány méterrel hátrébb kerültek. A szerverproblémák a megjelenéskor természetesen nem ritkák, nézzük csak meg például a Helldivers 2 esetét. A Nightingale esetében azonban ez különösen bosszantó a játékosok számára, mivel egyáltalán nincs értelme szerverre csatlakozni, ha nem kooperatív játékban játszunk.

Erre most már a fejlesztő Inflexion Games is rájött, és a stúdió nemrég bejelentette, hogy minél előbb offline módot is szeretnének hozzáadni.

A stúdió valószínűleg nem gondolta, hogy több ezer játékos szeretne majd egyedül felfedezni ezt a címet, hiszen a Nightingale víziója már a kezdetektől fogva a kooperatív aspektusra épült. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg az offline mód, de a stúdió szeretné prioritásként kezelni annak fejlesztését. Így remélhetőleg nem kell túl sokat várnunk rá.

Újabb Régebbi