Helldivers 2 - "Ne vegyük meg a játékot, amíg szerver problémákkal küzdenek a fejlesztők"

Az Arrowhead Game Studios vezérigazgatója arra kérte a játékosokat, hogy takarékoskodjanak a pénzükkel, és várjanak addig, amíg a Helldivers 2 szerverei meg nem javulnak, mielőtt még megvásárolnák a játékot. Ez alatt az is értendő, hogy a mikrotranzakciós részeket se vásároljuk meg, amíg bugosak a szerverek, mert akadhatnak további gondok is, míg tart a szerver maintance.

Annak ellenére, hogy a harmadik személyű, TPS többjátékos lövöldözős játék egyre népszerűbb, a PlayStation 5 és PC platformokon a játék folyamatos bejelentkezési és matchmaking, mecskeresési problémákkal küzd, és ez főleg ezen a héten volt érezhető, mivel lassan - csak - PC-n eléri a Helldivers 2 a fél milliós aktív játékosszámot. Mi nagyon drukkolunk nekik, hogy ez meg legyen.

Az Arrowhead először növelte az egyszerrejátszó játékosok teljes kapacitását 250 000-ről 360 000-re, majd ismét kénytelen volt ezt 450 000-re fel emelni a szerver instabilitás miatt, de sajnos ez a döntés sem javította a helyzetet.

Valójában egyre több játékos csatlakozik a szabadságért folytatott harchoz, és az új statisztikák szerint a Helldivers 2 február 19-én már 411 000 aktív játékost is meghaladta, megelőzve olyan címeket, mint a Grand Theft Auto 5.

Bár a játék hatalmas szórakozást nyújt, most nem tűnik megfelelő időnek a pénz befektetésére, amikor ilyen állapotban van. Az Arrowhead vezérigazgatója és a Helldivers 2 kreatív igazgatója, Johan Pilestedt, úgy tűnik, kivételesen egyetért ezzel.

Válaszolva egy felhasználónak az X-en, aki azt mondta, hogy játszani szeretné a játékot, de nincs rá pénze, Pilestedt így szólt: „Ha nincs pénzed, vedd meg később. Bár egy nagyon szórakoztató játékot készítettünk, érdemes várni, amíg a szerverek támogatni tudják a kapacitást.

„Természetesen, mint vezérigazgató, azt szeretném, ha a játék minél nyereségesebb lenne, de ha az utolsó dollárodat költöd el, és a szerver sorban állásban ragadsz, az szívembe markolna.” 💔

Szerencsére az Arrowhead nemrég megerősítette, hogy PS5 és PC frissítés érkezik hamarosan, amely javításokat hoz majd a szerver és kapcsolódási problémákra. Azonban a stúdió megjegyezte, hogy „nincs egyetlen frissítés sem, amely megoldaná az összes problémát”, és a játékosok további javításokra számíthatnak a következő napokban és hetekben.

Úgy tűnik, hogy a fejlesztők az AFK időzítő bevezetését is fontolgatják azoknak a játékosoknak, akik a sorban állás elkerülése érdekében bent maradnak a játékban, és nem lépnek ki.

Újabb Régebbi