Epic Games - Csapj le rá! - Lost Castle és Doki Doki Literature Club

Az Epic Games saját launcherén belül minden héten megajándékoznak bennünket egy ingyenes játékkal, ünnepek illetve promóciók idején akár többel is, vagy sűrűbben. Ezen játékok olykor ismertebb címek is lehetnek, gyakorta azonban indie játékokat zsebelhetünk be, melyek annyira kreatívak és lebilincselőek, hogy mindenképp érdemes lecsapni rájuk. Mondják, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, mi viszont állítjuk, hogy az ingyenesen beszerezhető címek megérik a kipróbálást. Éppen ezért szeretnénk nektek gyors talpalóban bemutatni az éppen aktuális ingyenes ajándékokat, melyeket az Epic Store-ban megtaláltok, és a gyűjteményetekhez adhattok egyetlen kattintással.

Február 8-tól két játék is a miénk lehet, a Lost Castle és a Doki Doki Literature Club!

Lost Castle

Ez az egyszerű kis indie játék oldalnézetes 2d rogue like mókát ígér, melyben kőkemény kihívások elé állít minket a játék. A némileg low budget látványvilág és hangok elvehetik az ember kedvét a kipróbálástól, de mivel ingyen jutunk hozzá a játékhoz, ezért ezek mellett könnyedén elmehetünk. Több féle fajta karaktert is kipróbálhatunk, mindegyikük hoz magával valamilyen egyedi képességet, valamint a hőseinket egy kellemes ütemben jutalmazó képességfán keresztül is építgethetjük. A síkban felépített változatos pályákon generikus fantasy ellenfeleket kell lecsapnunk, vagy épp lelőnünk, több mint 200 különböző fegyver segítségével, megtoldva legalább ugyanennyi különböző eszközzel és tárggyal, melyeket bezsebelhetünk. 

A random generált kazamaták fosztogatásához ráadásul segítséget is kaphatunk, mivel 4 fős co-opra is lehetőséget ad a játék. A hardcore beat em up receptet napi kihívásokkal színezik. A probléma talán a játék önismétlődése, a repetitív grinde, és persze a már említett low budget kivitelezés. Nem egy tökéletes játék, sőt. De ha van pár haver aki szereti a 2D rogue like mókákat, akkor az ingyen behúzott Lost Castle ugyanolyan jó próba lehet, mint bármi más. 

Doki Doki Literature Club Plus

Na ez egy érdekes cím, és aki még nem találkozott vele, az bizonyára meglepődve olvashatja, hogy ez a játék nem az a színes mézes-mázos cuki anime játék, aminek tűnik. A Doki Doki Literature Club egy visual novel, azaz gyakorlatilag egy novella, melyet a karakterekről rajzolt képek, és az általuk mondott párbeszédek olvasásával követhetünk, itt-ott becsatlakozva saját válaszainkkal. Ezek a fajta játékok sokszor randi szimulátorok is, nincs ez máshogy a Doki Dokival sem, legalábbis első látszatra. A történet szerint karakterünk egy középiskolás srác, aki nem szereti az irodalmat, de már nagyon szeretne barátnőt magának, így amikor becsábítják az iskola irodalom klubjába, ami tele van lánnyal, azonnal kap az alkalmon. Megismerhetjük a cuki bájos lányokat, akik klasszikus japán románc sztorik tipikus sztereotíp karaktereit testesítik meg. Ám a játék felétől éles kanyart vesz a hangulat, és a Doki Doki azzá válik, aminek reklámozzák: pszichológiai horror.

A Doki Doki nem viccel, már a játék elején felhívja a figyelmet rá, hogy ez bizony nem az a fajta kaland, aminek látszik, hanem kőkemény horror történet, jump scare helyett pszichológiai rémületekkel operálva. A horror rajongók számára igazi csemege, a felnőtt visual novel fogyasztóknak szintén sokat emlegetett cucc a Doki Doki. A "Plus" kiadás magas felbontásra húzza a rajzolt jeleneteket, valamint extra sztorikat játszhatunk végig a játék eseményei előttről. Ha valaki szemezett ezzel a furcsasággal, de nem akart érte pénzt adni, akkor itt a tökéletes alkalom. Aki pedig laikusként nézné meg, hogy mi a franc ez... az tegye bátran, de emlékezzen a bölcs mondásra: "Doki Doki is not Oki Doki"

 

Ne feledjétek, a játékokat csak Február 15-ig adhatjátok hozzá a gyűjteményetekhez. 

Csapjatok le rá!

Újabb Régebbi