A Helldivers 2 fejlesztői kipihentebben vághatnak neki az új tartalmak bevezetéséhez

A Helldivers 2 fejlesztőcsapata, az Arrowhead Studios végre sikerrel megoldotta a játék hatalmas felháborodásából adódó hosszú hetekig tartó szerverproblémákat. Ennek köszönhetően most már visszatérhetnek a jövőbeli “fejlesztésekhez”, valamint az új tartalmak bevezetéséhez. 

A PC-n és PS5-ön roppant népszerű videojáték február 8-án jelent meg, és gyorsan hatalmas játékosbázist vonzott maga köré, hiszen olyan címeket szárnyalt túl PC sikerekben, mint a God of War és a Spider-Man, és ezzel a rekorddal a legnagyobb PlayStation játékká vált, amely PC-re is elérhető. 

A több százezer egyidejű játékos beáramlása természetesen megviselte a szervereket. Az Arrowhead fejlesztői minden erővel azon dolgoztak, hogy növeljék a maximális szerverkapacitást, és így megoldják a kapcsolódási hibákat, a hibákat és a kifagyásokat. Bevezettek egy "sorbanállási" rendszert és automatikusan kirúgták az inaktív játékosokat, hogy enyhítsék a szerver túlterhelését. Mindez azonban néhány játékos számára kellemetlenséget okozott.

Szerencsére úgy tűnik, hogy az Arrowhead erőfeszítései meghozták a várt eredményt. Az Arrowhead vezérigazgatója, Johan Pilestedt, a hétvége során ünnepelte meg, hogy a Helldivers 2 a játékosokat “probléma nélkül” kezelte. A csapat “lenyűgöző teljesítménye” a szerverkapacitás legutóbbi növelésének köszönhető, mivel mostantól kezdve akár 800 000 egyidejű játékost is képes kiszolgálni. Ez jól mutatja, mennyire népszerű a Helldivers 2.

Most, hogy a többjátékos szerver problémák végre megoldódtak, Pilestedt elmondta, hogy a csapatnak legalább lesz ideje a fejlesztésekre és folytathatják az eredeti tervüket, illetve roadmapjeit. Olyan infót is elhintett, hogy “sok izgalmas dolog” várható majd a Helldivers 2-ben. Hogy pontosan mi ezek a dolgok, még nem derült ki, de néhány éles szemű rajongó azt találgatja, hogy visszatérhetnek a Helldivers-ből ismert teleportáló Illuminate. Vajon mit is hoz majd a jövő? Bármi legyen is az, biztos vagyok benne, hogy sokan izgatottan várják. 

GG Arrowhead!

Újabb Régebbi