Darkest Dungeon II: The Binding Blade - Teszt

 

Ha nem olvastad volna a Darkest Dungeon II-ről írt kritikámat, akkor gyorsan felvázolom, hogy nekem összességében tetszett az új irányzat, de kicsit én is a régit vártam. Időbe tellett, mire megbarátkoztam, hogy hiába van ott az a 2-es szám a címben, ez valójában egy teljesen más típusú játék. Most már megtapsolom a Red Hook-ot, amiért elválasztották a játékot elődjétől, és úgy döntöttek, hogy egy igazán egyedülálló élményt nyújtanak, ahelyett, hogy egyszerűen újrakiadnák a Darkest Dungeon-t némi fejlesztéssel és változtatással. És most néhány hónapra a megjelenésre, meg is kapta az első DLC-jét a postakocsi szimulátor.

Amit a Darkest Dungeon II – The Binding Blade-ben találtam, az a régi és az új nagyszerű keveréke volt. A Darkest Dungeon egy kis darabja visszatér a Darkest Dungeon II-be, de új, váratlan és szertartásos módon kerül bemutatásra, összhangban a játék friss identitásával. A „valami új” a The Binding Blade-ben a The Duelist, egy rettenthetetlen vívó, aki csatlakozik a játszható hősök gárdájához. A játékon belül inkább Saharr néven ismert, vadonatúj hős, akit még soha nem láthattunk a Darkest Dungeon sorozatban és a DLC telepítése után azonnal csatlakozik a bulihoz.

A Duelist saját egyedi mechanikáját és játékstílusát viszi be a pokoli utazásba. Mint minden más hősnek, neki is van egy egyedülálló háttértörténete, amelyet felfedezhetünk a Shrines of Reflection-nél. Bevallom, eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogyan is kell megfelelően játszani a karaktert. Nagy hangsúlyt fektettem a rossz képességek használatára, amikről azt hittem, hogy erősek lesznek, és nem igazán tudtam rájönni, mi lenne a legjobb csapatösszeállítás. A Darkest Dungeon II oktató anyagának a hiánya ezen a területen minden bizonnyal a játék nehézségi görbéjének legnagyobb részét teszi ki. De ezért vannak a netes közösségek, hogy építő és hasznos tanácsokat találjunk. Magyarul: más már leszenvedte ezt az utat, keressünk rá, mit kéne máshogy csinálnunk.

Végül rájöttem a Duelist a Riposte státusz effektust használja: ha bekap egy ütést,  megbünteti az ellenséget egy visszacsapással. Mindegyik egyedi állása más-más bónuszt ad neki a Riposte támadásoknál, és lehetővé teszi, hogy mozogjon a sorban. Az új hős készletének titka az, hogy agresszívről védekező pozícióba ugrál 1-2 kör alatt, és onnan mér ellencsapást.

Van egy visszatérő karakter, az első rész kedvence, ő pedig maga a Crusader. A rajongók örülhetnek a kereszteslovag visszatérésének, de bevenni őt a buliba közel sem lesz olyan egyszerű, mint begyűjteni a Duelist-et. Mivel a Crusader nagyon fontos karakter a rajongók számára, úgy tűnik, a Red Hook fejlesztői úgy döntöttek, hogy visszatérése a sorozatba egy kis fanfárral járjon: egy epikus küldetés révén oldható fel, amelyet a DLC-tulajdonosoknak teljesíteniük kell.

Minden a fogadóban kezdődik, ahol összegyűjtjük és felszereljük a mesés utolsó keresztes lovag sisakját a postakocsira. Ezzel az utazások során olyan államások jöhetnek szembe, amelyek kifejezetten a The Lost Crusade küldetéshez lettek szabva. Itt megszálló seregekkel harcolunk, és összegyűjtjük a legendás katona felszerelését. Néhány ember csalódott lehet attól a döntéstől, a lovag begyűjtése egy hosszabb küldetést és sok szerencsét igényel. Én személy szerint elfogadtam ezt. A népszerű karakter visszatérésének epikus jelentőségű érzését adja. Az igazi büszkeség és teljesítmény abból fakad, ha dolgozunk valamiért.

A két új hősön kívül van egy új miniboss is, akivel véletlenszerűen találkozhatunk. Ezt a megfélemlítő vadállatot The Warlord-nak hívják, és továbbra is tapsolok a játék hihetetlenül menő, de gyakran frusztráló főellenfeleinek. Ez különösen nagy, félelmetes római hangulatot áraszt, és nem világos, hogy ember vagy valami más elcsavarodott szörny van köztünk és a hegy között.

A játék rajongóinak azt mondanám, hogy a The Binding Blade kötelező vásárlás, mivel a Duelist és a The Crusader is szerepel benne, valamint a megszerzésének epikus küldetése fantasztikus kiegészítése a játéknak. A DLC után a sima Darkest Dungeon II üresnek és hiányosnak tűnik számomra.

Review score
 8.0Darkest Dungeon II két új karakterrel, a hozzájuk tartozó küldetésekkel, valamint egy új boss-szal bővül a The Biding Blade DLC-ben, de a postakocsi kalandja még mindig pokoli. Pokolian nehéz, és persze szórakoztató!
Újabb Régebbi