Az Assassin's Creed Mirage szellemisége alapján fog elkészülni a Splinter Cell remake is



A Splinter Cell remake jelenleg is fejlesztés alatt áll, bár már egy ideje nem hallottunk semmi hivatalos dolgot a Ubisoft-tól. Az eddig látottak alapján a csapat célja, hogy újjáépítse a klasszikus lopakodós játékot az új közönség számára, miközben hű marad ahhoz, amit évekkel ezelőtt olyan különlegessé tette a videojátékos társadalmat.

Könnyen érthető, hogy a Splinter Cell remake miért az egyik legjobban várt játék a mostanság, hiszen az eredeti játék kifejezetten úttörő volt. A játék 2002-ben jelent meg, és egyengette az utat az azt követő TPS/TPP lopakodós játékok előtt. A remake ezt a klasszikus élményt kínálja majd, de a modern közönség számára átdolgozva.

A Ubisoft kiadott egy olyan videót 2021 decemberében, amelyben bejelentette a Splinter Cell remake változatát. A videó a bejelentés mellett a Splinter Cell-sorozat történetébe is belemerült, és abba, hogyan változtatta meg a Ubisoft identitását és felfogását.

A Ubisoft egyelőre nem adott ki több Splinter Cell remake videót, de a francia óriás kiadó hivatalos YouTube-csatornáján további átfogóbb részleteket találhatunk a klasszikus lopakodós sorozatról.

Azt már tudjuk, hogy a Splinter Cell remake a 2002-ben megjelent első játék világát és történetét dolgozza fel újra.

Az eredeti cselekmény két amerikai titkos ügynök eltűnésével indul, akik Grúziában tűnnek el, és emiatt természetesen Sam Fisher ügynököt küldik ki a nyomozásra. Miközben Sam az eltűnt ügynökök után kutat, egy nagyobb összeesküvést is felfedez: egy korrupt kormány és nukleáris rakéták körül.

Nem világos azonban, hogy mennyi marad meg ebből a cselekményből a Splinter Cell remake-ben, mivel a Ubisoft egy 2022 szeptemberében kiadott (mára törölt) álláshirdetésben (a Tech4Gamersen keresztül) megerősítette, hogy "átírják és frissítik a történetet a mai közönség számára".

"Szeretnénk megtartani az eredeti játék szellemiségét és témáit, miközben felfedezzük a karaktereket és a világot, hogy hitelesebbé és hihetőbbé tegyük őket" - állt a szövegben. Matt West producer már korábban leszögezte, hogy a Ubisoft biztosítani szeretné, hogy "a korai játékok szelleme megmaradjon", azért számíthatunk néhány IP frissítésre is, és talán nem csak Splinter Cell fronton.

A bejelentő blogbejegyzésben Matt West producer elárulta, hogy a Splinter Cell remake-t az alapoktól kezdve fogják felépíteni, így a játékosok vizuális és dizájn változásokra is számíthatnak. West azt is megerősítette, hogy a pletykákkal ellentétben a remake játékmenete lineáris lesz, és nem open world-öt, azaz nyílt világot fog tartalmazni. A Splinter Cell remake játékmenetéről egyelőre nem osztottak meg további részleteket.

Mivel azonban az eredeti cím remake-jéről van szó, arra számíthatunk, hogy a Splinter Cell ikonikussá tett jellegzetességei itt is jelen lesznek. A sorozatban mindig is a lopakodás volt az elsődleges cél; a körülöttünk lévő környezet, a világítás és a rugalmas mozgás kihasználása volt előnyösebb, mint az akadályokon való nyers és durva erőszakos átjutás.  

A Ubisoft megerősítette, hogy a Splinter Cell remake-et a The Division 2 alatt is futó Snowdrop grafikus motoron fejlesztik.

Egyébként nem kizárt, hogy a Ubisoft ezzel a szellemi felfogással fogja remakelni az összes nagyobb címüket, beleértve a Ghost Recon vagy a Prince of Persia franchise-t is.

Újabb Régebbi