Jelentős változásokon esnek át a Warhammer 40K Darktide karakterosztályai

A Warhammer 40,000: Darktide szórakoztató, hátborzongató és hangulatos kooperatív harcokkal rendelkezik, de a megjelenéskor sokan kritizálták a gyenge live service szolgáltatást - a hiányos craft rendszertől a sovány fejlődési jutalmakig. Némi kritika érte a négy osztályt is, amelyekből hiányoztak a fejlesztő előző játékának, a Vermintide 2-nek a "karrier" alosztályai is, amik ugye új karakter kinézetet is jelentett.

A Darktide osztályai ezért átdolgozást kapnak, amikor egy frissítéssel bevezetik az összes karakterosztály képességfáit.

Minden osztálynak 1 tehetségfája lesz, amely 3 fő útvonalat tartalmaz. Mindegyik ösvény számos csomópontot és kiegészítő képességet tartalmaz majd, lehetővé téve a játékosok számára, hogy barkácsoljanak a játékstílusukkal, és különböző buildeket hozzanak létre a karaktereikhez.

A Darktide rémes fogadtatása a megjelenéskor arra késztette a fejlesztőket, a Fatsharkot, hogy elismerjék, elhibázták a célt, és emaitt kénytelenek voltak szüneteltetni a szezonális tartalmakkal kapcsolatos terveket. Ehelyett egy teljes craft rendszer és egy kifizetődőbb fejlődési rendszert megvalósítására fognak összpontosítani, és tovább dolgoznak a játék stabilitásán és a teljesítmény optimalizálásán. Ennek a munkának egyébként egy részét már egy februári frissítésen keresztül tudatták velünk.

A képességfák a jelek szerint egy olyan funkció lesz, amellyel a Fatshark már jóval a megjelenés előtt kísérletezett, de nem érték el a szükséges minőséget ahhoz, hogy ezeket beépítsék.

A 13. javítás - Class Overhaul - nevű frissítés október 4-én jelenik meg Steamen.

Újabb Régebbi