Az Assassin's Creed: Mirage eredetileg az AC: Valhalla DLC részeként debütált volna

A Ubisoft 8 hónapra volt attól, hogy hivatalosan bejelentse az Assassin's Creed Mirage-t, amikor a Bloomberg munkatársa, Jason Schreier azt hamarabb megtette, ugyanis elrontotta annak bejelentését azzal, hogy előbb elárulta a Mirage projekt az Assassin's Creed Valhalla kiegészítőjeként indult. Ez nyilvánvalóan sokakat megkérdőjelezné a cím árcéduláját, így nem meglepő, hogy ez a részlet kimaradt a marketingkampányból... egészen mostanáig.

A Game Informer legújabb címlapsztorijának részeként az Assassin's Creed Mirage kreatív igazgatója, Stephane Boudon megerősítette, hogy a Mirage-t az Assassin's Creed Valhalla DLC részeként tervezték, amely Eivort hozta volna el a Közel-Keletre. Ez az elképzelés a fejlesztések során olyan jól sikerült, hogy a Ubisoft úgy döntött, inkább önálló játékot készít belőle, tekintve azzal a tényszerűséggel, hogy csak 30 órás játékidővel rendelkezik. Igen, 30 órával, amennyiben mindent szeretnénk teljesíteni benne.

"Vicces, mert a map teljes munkáját egy DLC-nek szántuk, de a végén már a pályákon dolgozva láttuk, hogy lehet belőle valami, így a végén azzal fejeztük be a prezentációt, hogy "De lehet több is".". Szóval egy kicsit erőltettük, és ez működött, és mindenki számára csodálatos volt." Így jött képbe Basim karakterének elmesélése.

Az Assassin's Creed Mirage lineárisabb, 20-30 órás játékideje számunkra meggyőzőbbnek tűnik, vagy inkább a masszív, nyitott világú/RPG-formulát kellene folytatniuk. Ezt majd meglátjuk, amikor októberben megjelenik minden nagyobb platformra, beleértve a PC-t is.

Köszi, gameinformer!

Újabb Régebbi