New World - jön a fizetős Rise of the Angry Earth DLC

Az Amazon saját MMORPG-je, a New World határozottan érdekes pályát futott be. A cím kezdetben közel egymillió játékost tudott magához vonzani, de a számos bug, exploit és a meglehetősen hiányos végjáték miatt ez az impozáns játékosszám csúfosan és meglehetősen hamar összeomlott. Ez nem szokatlan a játékoknál, de a New Worldről akkoriban az volt a konszenzus, hogy a játék egyszerűen nem volt túlságosan jó. Idővel azonban a fejlesztők minden téren javítottak a címen, így az szinte felismerhetetlenné vált. Ezt a játékosok is észrevették, így a New World örülhet egy jóval kisebb, de stabil játékosbázisnak.

Az új szezonmodell és a számos ingyenes frissítés azonban még nem a történet vége, ugyanis a New World hamarosan egy igazi fizetős bővítést kap. A Rise of the Angry Earth névre keresztelt expanzióban First Light települése elbukott. A zóna így teljesen újra terveződött, és ezentúl a végjáték területeként fog működni. Igazán új zóna nincs, viszont számos új ellenség várja a felfedező játékosokat az egykori First Lightban.

A Rise of the Angry Earth a várva várt lovakon kívül tartalmazza a pajzzsal együtt felszerelhető új fegyvert, a flailt, egy új expedíciót, a szívrúna új képességét, az új felszerelések ritkasági szintjét, amihez a maximális felszerelési szint növekedése is társul, és még sok minden mást.

Emellett a fejlesztők többek között a zsákmányrendszerre is gondoltak egy kicsit. A szakértelmet kitiltották a játékból, és összességében mostantól kevesebb, de sokkal jobb loot lesz.

A Rise of the Angry Earth összes funkciója

Lovaglás lehetősége: Az új bővítéssel a játékosok lovak, farkasok vagy akár oroszlánok hátára pattanhatnak, és gyorsan közlekedhetnek rajtuk Aeternumban. A lovak közötti különbségek csak faji, és kozmetikai jellegűek, és minden "lovon", azaz megülhetőt színezhető felszerelés és a játékosok által beállítható nevet is adhatunk nekik. A játékban helyet kap egy hozzáillő lovász szakma is, amely különböző bónuszokat hoz, például nagyobb sebességet vagy más buffokat a szintlépések után. A játékosok 25. szinttől szállhatnak fel az első mountjukra.

Új szintkorlátozás: A megjelenés után a játékosok 65. karakterszintig játszhatnak majd. Ez egyben egy új, 700-as maximális tárgyszintet is hoz a játékba, ami további attribútumokkal és tulajdonságokkal kecsegtet. A szakmák új, 250-es maximális szintet kapnak, új gyűjthető és kézműves tárgyakkal. Egy új frakció-küldetés is bekerül a játékba, és a megnövekedett maximális szint mellett új küszöbértékek is megjelennek az attribútumoknál. 300 fókusznál például a szívrúna használata az összes aktív cooldownt 50%-kal csökkenti.

Új felszerelés ritkaság: A Rise of the Angry Earth DLC-vel a játékosok mostantól Artifact fegyvereket és felszereléseket találhatnak. Egy sor küldetésen keresztül aztán aktiválhatják az Artifact mind a hat perkjét, köztük egy olyat, ami a fejlesztők szerint meghatározza az egész játékstílusukat. Összesen azonban csak egy artefaktumot birtokolhatunk.

Új fegyver - A flail: Ez a sokoldalú egykezes fegyver pajzzsal együtt felszerelhető. A flail árkánmágiát használ a támadások és a szövetségesek megerősítésére, valamint az ellenség gyengítésére.

Új zóna - Elysian Wilds: A korábban First Light néven ismert települést Artemis és a Dühös Föld.... haragja pusztította el. A zóna állítólag alig felismerhető, a játékosok új struktúrákat fedeznek fel, és vérszomjas lényekkel szállnak szembe.

Új expedíció - The Savage Divide: Ebben az új expedícióban a 62. szintű és magasabb szintű játékosok az ősi Beast Lords nyomába erednek.

Az Amazon MMORPG-je, a New World egy ideje alacsony játékosszámmal küzd. Az új szezon azonban vonzhatja a játékosokat, legyen az új vagy visszatérő player..

A Rise of the Angry Earth október 3-án jelenik meg. A korábbi frissítésekkel ellentétben ez egy fizetős bővítmény lesz, amely 29,99 euróba fog kerülni. Az alapjátékkal egy csomagban 69,99 euróba kerül. Azoknak a játékosoknak tehát, akik szeretnék megtapasztalni az új funkciókat, meg kell venniük a bővítményt. Az új bővítéssel egy időben indul egyébként az Új világ harmadik évada is.

Újabb Régebbi