Alan Wake 2 - kicsit mesélnek a fejlesztők a Dark Place-ről

Az Alan Wake rajongók már egy örökkévalóságnak tűnő ideje várnak arra, hogy a játék hivatalos folytatására tegyék rá a zaftos kis kezüket. Most azonban, hogy még idén októberben megkapjuk a játékot, a fejlesztőcsapat lassan lerántja a leplet szinte mindenről. Egyre jobban megismerhetjük a jövőt, a helyszínt, sőt, még a karaktereket is, akik a kampány során csatlakoznak majd hozzánk. A mai legújabb videóban a Dark Place-be pillanthatunk be.

A Dark Place-t már az első játékban is láthattuk. Az Alan Wake befejezése óta azt is tudjuk, hogy a cím főszereplője, főhősünk a Dark Place-ben rekedt. Ott maradt évekkel később is, amikor a második rész folytatja a narratívát. A Remedy Entertainment fejlesztői egy új videóban megmutatnak ezzel kapcsolatosan mindent, többek között a játék kulisszák mögötti tartalmára is rá világítanak.

A fejlesztők szerint a Dark Place a tudatalattink felé tolódik, és ennek eredményeképpen egy ismerős helyszín kiforgatott változatát fogjuk látni, sok lesz a "halucinálás" is. A New yorki helyszínt Alan jól ismeri, sőt, a legtöbb regényét is New York zord változatában helyezte el, illetve képzelte el. Alan regényeinek néhány szereplője még potenciálisan fel is tűnik majd a Dark Place-ben, de erről többet nem árultak el a fejlesztők. Így hát meg kell várnunk a játékot, hogy megtudjuk, kik bukkanhatnak fel, amikor Alan felfedezi, és hogyan tud kiszabadulni a saját kis lelki börtönéből.

Természetesen nem Alan az egyetlen személy, akit követni fogunk a játékban. Miközben Alan a józan esze megőrzéséért és a Sötét Helyről való kiszabadulásáért küzd, ott van Saga Anderson is. Saga egy újonnan érkező karakter a játékban, aki egy FBI ügynök, és Bright Fallsba küldenek, hogy megoldjon néhány rituális gyilkossági ügyet, amelyek a környéken bukkantak fel. Hogy ez a két karakter története hogyan fonódik majd össze, még nem tudjuk, de nem kell túl sokat várnunk rá, hiszen október 27-én végre megjeleni a Remedy húzócíme PC-re is.

Újabb Régebbi