A Diablo 4 játékosai hiányolják a sztori főnokharcokat az Endgame fázisban

Bár a játékosok élvezték a Diablo 4 sztorikampányának új boss-összecsapásait, úgy tűnik, van egy komoly kifogásuk a jelenlegi rendszerrel kapcsolatban.

A Diablo 4 kampányában szereplő gonosztevők az egész játék legjobb bossharcai közé tartoznak, ami végül arra késztetett néhány rajongót, hogy elgondolkodjon azon, hogy a bossok nem használják ki a bennük rejlő végtelen lehetőségeket az Endgame-ben. A Diablo 4 története 50 évvel a Reaper of Soulsban szereplő Malthael legyőzése után játszódik, és egy olyan Sanctuaryt mutat be a játékosnak, amely még mindig a végzetes csapás hatása alatt áll. A széthullott nemzetek nyomán Lilith és Inarius visszatértek a nyájba a saját terveikkel, és a játékosokon múlik, hogy ismét megmentsék Snactuaryt a valóságos égő pokoltól.

A Diablo 4 hat felvonásból és öt régióból áll, az utazás során számos emlékezetes bossharccal büszkélkedhet. Eliastól, Butchertől és Astarothtól kezdve egészen magáig a Lilithig való végső küzdelemig. A sztorikampányon kívül Ashava és más világbossok várnak a Diablo 4-ben, és a játékosok még Lilith ellen is megmérkőzhetnek, mint Pinnacle Boss a 100. szinten. Van azonban egy szempont, amit a közösség hiányol a Diablo 4 kampányának boss-összecsapásaiból.

A Diablo 2 és a Diablo 3-mal ellentétben a Diablo 4-ben a bossharcok sajnos nem ismétlődnek. Miután a játékos befejezte a kampányt, nem lesz lehetősége megismételni a bossharcokat magasabb nehézségen (például a World Tier 3-on). Míg a Diablo 3 a fejpénzrendszerét az egyes felvonások bossaihoz kötötte, addig a Diablo 4-ben egyelőre nincs ilyen funkció. Az újra játszható kampányfőnökökkel kapcsolatos javaslatot KurtiZ_TSW vetette fel a Diablo 4 subredditen, és a franchise többi rajongójától kapott támogatás alapján úgy tűnik, hogy ez az egyik nagyobb igény, amit a közösség szeretne.

Ez bizonyára nem indokolatlan kérés, hiszen a Diablo-játékok egyik főszereplője volt az Act bossok farmolása. Míg a végtelen Baal-futások fájdalmasan unalmassá válhattak, a Diablo 2 Pokoli nehézségeiben a Pusztítás Ura által elejtett varázslatok elég értékesek voltak ahhoz, hogy megérje végig csinálni. A Nightmare Dungeons és a Helltides segítségével a Diablo 4-nek lehetősége van arra, hogy változatosabbá tegye a végjátékot azzal, hogy a játékosoknak egy újabb lehetőséget kínál a tapasztalat- és zsákmányszerzésre a megismételhető Random Act bossok révén.

Tekintettel arra, hogy a Diablo 4 első szezonja július közepén indul, ez egy olyan funkció, ami talán csak később érkezik. Bár az induláskor való hiányát ért kritika nem teljesen alaptalan, talán az lenne a legjobb, ha a Blizzardnak lehetősége lenne megvizsgálni a Diablo 4 végjátékának állapotát a szezonális játék során, és aztán eldönteni, hogyan lehet a legjobban beilleszteni az Act bossokat a játékba.

Szerintünk a Season 1-be ezek a dolgok visszatérhetnek, de ne menjünk még ennyire előre, majd meglátjuk mit lép ez ügyben a Blizzard.

Újabb Régebbi