TOP 10 Steam nyári vásáros ajánlat, amit hiba lenne elszalasztani

Eljött ez a nap is az évben, itt az ideje a következő Steam Summer Sale-nek. Gaben atyánk megáldott bennünket, és a megszokott módon egy rakás játék árcímkéjén találhatunk zaftos leértékeléseket. 60 eurós teljes értékű AAA játék potom 15 euróért? Vannak itt kincsek, és igazi gyöngyszemekre is rátapadt egy-egy árnyeső cédula. Tetszik vagy sem, itt az idő kinyitni a pénztárcát, és bevásárolni olyan programokból, amik teljes áron is megérték, hát még leértékelve. Rengeteg leárazott játékról van szó, de mi segítünk nektek egy kicsit, összállítottunk egy szerény véleményünk szerint TOP 10 legmegérősebb ajánlatot, amik nem is igazán a leértékelés mértéke szerint kerültek a listába, hanem maga a játék és a jelenlegi kedvezményes ára tekintetében számítanak kihagyhatatlan ajánlatnak. A lista nem rangsorolt, pusztán egy felsorolás, de reméljük tudunk nektek segíteni, hogy jól válasszatok. 

Wticher 3: The Wild Hunt


Legyünk őszinték, aki aktívan követi a játékvilágot, és serényen fogyasztja is annak termékeit, az már orrvérzésig nyomta a Witcher 3-at. De ha valamilyen elképzelhetetlen okból kifolyólag mégis lemaradtál róla, akkor itt az idő. Azonnal csapj le rá, és garantálom, hogy be fog szippantani. Nincs jobb alkalom ennél, hogy bepótold a lemaradásodat, akkor is ha a könyvek, vagy a sorozat miatt vetettél szemet a játékra. És ne aggódj, nem kötelező az előző két rész ismerete, egy szinopszist elolvasol a történtekről, akkor már biztonsággal belekezdhetsz ebbe a remek kalandba. 

Save 70% on The Witcher® 3: Wild Hunt on Steam (steampowered.com)

Read Dead Redemption 2

Szerény véleményem szerint az egyik legkidolgozottabb játék a Red Dead Redemption 2, időtálló, a western zsáner szerelmeseinek szigorúan kötelező, míg mindenki másnak erősen ajánlott a játék kipróbálása. Ha csak a sztori érdekel, még akkor is tömör 30 óra szórakozás vár rád a vadnyugaton, de ha megélnéd az igazi cowboy élményt és a játék adta lehetőségeket, akkor elképesztően hosszú időre Arthur Morgan szerepében fogsz ragadni. Döbbenetesen jó játék, remek alakítások, óriási térkép, tartalmas játékmenet. Hiba kihagyni.

Save 67% on Red Dead Redemption 2 on Steam (steampowered.com)

Days Gone


A zombis játékok koronázatlan királya nem szerepelt jól a kiadó szemében, de ez egy szörnyen méltatlan bánás mód egy ennyire jó programmal szemben. A nyílt világú, ezer és ezer tennivalóval megtömött zombis túlélő kaland lebilincselő, hangulatos, és kihívásokban sem szűkmarkú. Még ha aggódva tekintesz is a pontszámaira, a mostani leértékelés még így is gyakorlatilag ajándékba adja neked a játékot, és tekintve hogy mennyi tartalommal rendelkezik, ez még a zombis játékoktól idegenkedőknek is egy megérős ajánlat. A zsáner szerelmesei viszont dobjanak el mindent, és azonnal csapjanak le rá. 

Save 67% on Days Gone on Steam (steampowered.com)

South Park: The Fractured but Whole


Vacilláltam, hogy a listára kerüljön-e ez az ajánlat, de végül határozott igen mellett döntöttem. A South Park korunk legmegosztóbb sorozata, mindeközben viszont szerethető és minden újabb évaddal egyre aktuálisabb, és ahogy a south parki srácok kalandjain felnőtt generáció idősödik, úgy lesz egyre személyesebb is az alpári, öv alá célzó humorral megspékelt rajzfilm sorozat. A második játék a franchizeban a szuperhős vonalat veszi fel, megnyitva egész South Parkot mint játékteret, felvonultatva a sorozat összes ismertebb karakterét, miközben mi a saját magunk által megalkotott hősünkkel kerülünk abszurdabbnál abszurdabb szituációkba. És nem csak a nyomorult sztori, de az izgalmas harcrendszer és rengeteg gyűjtögetni való szolgál lebilincselő játékmenettel. Ajánljuk szeretettel. 

Save 80% on South Park™: The Fractured But Whole™ on Steam (steampowered.com)

Sid Meiser's Civilizations VI


A Civilizations sorozat is azon címek közé tartozik, amit a játékos közösség túlnyomó többségének már nem kell bemutatni. Mai napig az 5. részt tartják a legjobbnak, de a 6. is hatalmas rajongótábornak örvend. Most kedvezményesen csaphattok le rá, akkor is ha egyedül ugranátok fejest a történelmi alapokra épített játéknak, vagy akkor ha egy haverotokat húznátok be pár meccsre. Igencsak hosszú mérkőzéseket tartogat a játék, rengeteg birodalom, temérdek fajta játékstílus, és bájos grafika ad okot arra, hogy a Civ VI a listán szerepeljen. 

Save 90% on Sid Meier’s Civilization® VI on Steam (steampowered.com)

Assassin's Creed Valhalla


Most okkal forgathatná szemét a többség, elvégre az AC játékok már a könyökünkön folynak ki. Gyűlölettel vegyes unalomig csépelt téma már az orgyilkosok ugrabugrája, és egy ideje már a fő sztori szál is annyira érdekli a fejlesztőt, mint minket. Viszont az AC: Valhalla kicsit más cipőben jár, ugyanis a fő sztori felületessége mellett egy olyan önálló értékeket képviselő kaland, ami nem csak a sorozatban, de a zsánerben is dobogóssá teszi a viking hódítások történetét. Hatalmas nyílt világ, tonnányi tennivaló, izgalmas harcrendszer, remek boss harcok, és még a DLC-k is abszolút megérik a figyelmet. Az alapjátékot ha 100%-ra akarod pörgetni, több mint 100 óra aktív játékidőre számíthatsz, és én személy szerint egyszer sem éreztem repetitívnek, vagy erőltetetnek a felfedezést. Mindehhez társul természetesen a magával ragadó északi mítosz, és Einar Selvik remek betétdalai. Most pedig pofátlanul olcsón hozzájuthattok a játékhoz, ne is késlekedjetek tovább.

Save 75% on Assassin's Creed Valhalla on Steam (steampowered.com)

Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition


RPG rajongók figyelem! A Divinity: Original Sin 2 le van értékelve, és ha még nem játszottatok vele, akkor nem lesz jobb alkalom ennél. A kőkemény szerepjáték a mai napig hatalmas rajongótábornak örvend, köszönhetően a szédítően sok tartalmának, lehetőségeinek, történetének, és ezáltal szinte végtelen újrajátszhatóságának. Mindig van valami új, amit egy következő végigjátszás során felfedezel, mindig van valami különlegesség, ami eddig nem volt, és mindig van egy új cél, amit a következő karakterednek kitűzve hajszolhatsz. Mindezt teheted egyedül, átélve a szerepjáték személyes és intim élményét, vagy űzheted a sztorit barátaiddal, ami egy elképesztően jó élmény, tele emlékezetes pillanatokkal, és nem kevés kihívással. Ráadásul Definitive Editionről beszélünk, tehát igazán hiba lenne ezt az ajánlatot elszalasztani. 

Save 60% on Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition on Steam (steampowered.com)

Mass Effect Legendary Edition


A Bioware mindig is a minőségről volt ismert, és egy időben az EA a jó játékok garanciájának számított. Sajnos az idők változnak, ellenben a 2007-ben kijött első Mass Effect és az azt követő három rész a mai napig az egyik legjobb sci-fi témájú akció rpgnek számít. Az első részt a kissé kopottas játékelemeivel inkább a sztori miatt érdemes elővenni, ám a második rész még manapság is egy elképesztően ütős és érzelmekkel teli alkotás. A harmadik rész epikus, akcióban hiánytalan, a sztori pedig a lezárás miatt okozott anno fejfájást a fanoknak, bár megjegyzem nekem személy szerint nem volt gondom vele. Shepard parancsnok történetét nem csak játszani kell, hanem át kell élni, és a Legendary Edition most ezüst tálcán kínálja a trilógiát, kedvezményes áron. Tegyetek magatoknak egy szivességet, és ne éljetek le egy olyan életet, amiben nem játszottatok Mass Effectet. 

Save 75% on Mass Effect™ Legendary Edition on Steam (steampowered.com)

Final Fantasy 7 Remake Integrade


Ha Final Fantasy, akkor több millió rajongó kiált fel egyszerre örömében. Na nem mind ugyanarra a játékra gondolnak, ugyanis az immár 16. részt számláló sorozat (plusz pár számozatlan történet) igencsak... hullámzó minőségű, stílusukban is merőben eltérnek, így a rajongó tábor is fel van valamicskét darabolva. Viszont egy dologgal minden egyes Final Fantasy rajongó egyetért: A hetedik rész volt eddig a legjobb. Annyira jó volt az FF7, hogy a Square Enix nem merte a remake-et elkészíteni egy csomó ideig, mert attól féltek, hogy a megjelenésével a többi Final Fantasy rész nem fogja érdekelni az embereket. Szóval vártak egy kicsit, de végül engedtek a pressziónak, és megjelent a Remake. És hát nem csalódtunk. Az eredeti játék első nagy fejezetét feldolgozó Remake közel 60-70 óra tömény gyönyör, tele akcióval, remek karakterekkel, látványos helyszínekkel és gyönyörűen felvezetett sztorival. Az eredetitől eltérő sztori elemek rettentően ostobák, de szerencsére ezekből kevés van, és csak a régi játék ismerőinek szúrhatnak szemet. Így hát nincs is más hátra, mint most lecsapni a játékra, mert az eredeti ára egyébként pofátlanul magas, a mostani sokkal barátibb, és tekintve hogy egy tényleg jó játékról van szó, így erősen ajánlott is a vásárlás. 

Save 43% on FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE on Steam (steampowered.com)

No Man's Sky

Muszáj volt a listára tennünk ezt a játékot, több okból is. Az egyik, hogy a játékvilág történelmének talán legnagyobb megváltás története a No Man's Sky, a gyalázatosan rossz, hazugságokkal teli megjelenést követően a cég valahogy megtáltosodott, és a folyamatos ingyenes patchekkel, bővítésekkel és kiegekkel nem csak helyrepofozták a játékot, de kifejezetten jóra és élvezhetőre cserélték azt. A játék óriási, tele lehetőségekkel, van egy meglepően jó és elgondolkoztató sztorija, az építkezés órákra le tud kötni, a felfedezés napokra, hetekre, hónapokra is akár. A folyamatosan jövő tartalmi bővítések pedig garantálják, hogy a rajongóknak mindig legyen valami újdonság a tányérjukon, és még hosszabb távon élvezhessék a galaxis felfedezését. Ezen a kedvezményes áron pedig a játék már-már ajándék. 

Save 50% on No Man's Sky on Steam (steampowered.com)

Újabb Régebbi