F1 2021 - Teszt

 

Áh igen, a Forma-1. Az autósportok autósportja. A legnagyobb nézettségű és költségvetésű versenysorozat, amit azt hiszem csak szeretni vagy utálni lehet. Az embert vagy magával ragadja a fura formájú autók száguldása, vagy annyit mond rá, nem értem mit lehet ebben nézni és élvezni. Pedig nagyon is összetett dologról beszélünk, ahol a legapróbb formai módosítások is előnyt vagy éppen hátrányt jelenthetnek az autókon. A hosszú körök a laikusnak ismétlődőnek tűnhetnek, de a rajongók tudják, még ha nem is történik semmi, csak pár tized másodperces különbségek a versenyzők között, már ez is hatalmas küzdelem és harc eredménye. Az egész sportág egyszerűen pengeélen játszódik. Ha meg van hozzá a szemünk, hogy ezt kivegyük az egészből, akkor egy remek szórakozást kapunk, tele izgalommal, rajongással és felejthetetlen percekkel. Nem csoda, hogy a játékipar évek óta próbálja ezt a virtuális világban megalkotni kisebb-nagyobb sikerrel, hiszen a játéknak illene visszaadni azokat az élményeket és környezetet, ami a valóságban is megtörténik, tehát egy szimulátorról beszélünk. Ez mindig egy két élű kard, hiszen egyrészt jó ha valósághű az irányítás, de izgalmakat is kell bele vinni, hogy ne csak nyers vezetés jusson osztályrészül a felhasználónak. Az F1 2021 színeiben a Codemasters, akiknek voltak igazán nagy sikereik már az életben, most újra próbálkozik, immáron az Electronic Arts támogatásával, hogy otthonunkba vigye testközelből azt a bizonyos száguldó cirkuszt. Bár meg kell jegyeznem, hogy ez is azon sportjátékok közé tartozik, amikből évente jelenik meg új epizód. Szerintem ez idő alatt az ipar keveset fejlődik ahhoz, hogy nagyon látványos különbségek szülessenek az előző részekhez képest, de az új pilóták, autók és versenysorozatok mindig az aktuális játékban érhetőek el. Ráadásul egy elég komoly esport példányról beszélünk, így akik nem csak a valóságban követik az F1-et, azoknak kötelező beszerezni ezt a részt. Is.

Tehát 2021 jelzi azt, amitől én mindig is féltem az olyan sportjátékoknál, amik próbálnak évente megjelenni, mégpedig az ismétlődést. Az idei és a tavalyi, azaz a F1 2020 között mindössze 1 év megjelenési különbség van. Az biztos, hogy nem lehet egyetlen év leforgása alatt játékot csinálni (pláne ha hozzáveszük az elmúlt időszak viszonytagságos eseményeit), legalábbis ilyen volumenűt, tehát vagy hamarabb elkezdték írni a kódokat és gyakorlatilag szimbiózisban készült a 2020 és a 2021, vagy a tavalyi résznek kaptuk egy felújított változatát. Annyi bizonyos, hogy a fejlesztőknek egyszerre volt nehéz és könnyű dolguk idén. Először is az F1 2020 egy jól sikerült játék volt, amit sokan szerettek, így nem lehetett egyszerű új dolgokat kitalálni. Nem csak ennek, de minden sportjátéknak nagy hátránya az előző résszel való azonosság, bár lehetne vitatkozni arról, hogy ez mennyire számít problémának. A versenyzés az 10 év múlva is ugyanolyan lesz, mint ma, és 10 évvel ezelőtt is olyan volt. Az autók, az aszfalt és a fizikai törvények szigorú szabályok köré szorítják a játékot, ezért leginkább grafikai fejlődést tapasztalhatunk. Kivéve, ha van merszük változtatni a fejlesztőknek. A karrier mód egy versenysorozat megnyerését jelenti a játékokban, pedig ennél sokkal többet is jelenthet. Az életben is a pilótáknak és házaiknak nem csak a futamokon kell győzelmes aratniuk, hanem számos más, az élet által megírt utat kell végig járniuk, akarom mondani gurulniuk. A játékosoknak ebbe nem sok betekintésük van, éppen ezért egy szimulátor, ha nem csak a vezetést adja vissza, hanem magának a vezetőnek is az életét, abból szerintem csak jó sülhet ki. Ezért most dobpergést kérek: sztori mód került az F1 2021-be!

A történet a Braking Point elnevezést kapta, ahol egy fiatal, feltörekvő pilóta, Aiden Jackson bőrébe bújva tapasztalhatjuk meg, milyen akadályokat gurít az élet egy ifjú tehetség elé. Talán elsőnek bugyután hangozhat az egész, hogy szimulátorba történetet raknak. Nekem is az az érzésem volt, hogy itt valami összecsapot maszlag sztorit kapunk, csak azért, hogy ez a játék valamivel több legyen az előzőnél, de kellemesen kellett csalódnom. Aiden átmegy mindenen, amin egy zöldfülű átmehet. Az eggyel kisebb versenysorozatban király volt, de a tiszteletet a legnagyobbak között újra ki kell érdemelni, vagyis talán jobb kifejezés rá a kiharcolni szó. Bizonyítanunk kell a csapatnak, a szponzoroknak, szembe kell néznünk a riválisunkkal, és a házon belüli veterán sem lát el apai tanácsokkal, sokkalta inkább gondnak érez minket. Az átvezető videók és a dialógusok jól megfűszerezik a versenyek közti hangulatot, bár sokszor kicsit életszerűtlenek, vagy én látom túl szépnek a világot és nem hiszem el, hogy emberek lehetnek ennyire pronyók a másikkal.

Karrierünket a legutolsó istállókból kell kezdenünk, de utunk a legjobbak közé vezet. Kicsit RPG hangulata van, főleg a futamok alatt feltűnő küldetések miatt. Ilyenkor néha az a feladatunk, hogy mindenképpen legyőzzük riválisunkat, vagy egy előre scriptelt helyzet következik be, minek után meghibásodik valamilyen alkatrészünk, esetleg balesett történik és úgy kell lebonyolítanunk a futamot. A sztori részét képezi az is, hogy nem lehet megnyerni minden mérkőzést, így a játék bizonyos részeknél, még ha a legjobb tudásunk szerint vezetünk is, vereségre ítél minket. Elsők nem lehetünk mindig, de nem is lenne túl reális megközelítés, hogy egy 0 tapasztalatú fiatal pilóta egy lovak által húzott szekérrel lenyomja Hamiltont. Tudom, ez egy fájó pont, de később lehetőség lesz majd rá. Én mindenesetre rendkívül élveztem a középmezőnybe vívott csatát a pontszerzésért, meg akartam dolgozni azért a világbajnoki címért.

Néhány óra kellemes szórakozást kínál a Braking Point, de a régi játék szerelmeseinek sem kell megijedni, a klasszikus Career Mode továbbra is elérhető. Itt az egész versenysorozatot vezethetjük végig mindenféle körítés nélkül, csupán a nyers lőerők, az aszfalt és a képességeink határolnak be minket. Na, most lehet instant leverni Hamiltont. Egyébként egy régebbi lehetőség tért vissza az F1 2021-ben, mégpedig a My Team opció, ahol nem az autóvezetéssel, hanem a csapatmenedzsmenttel kell sikert aratnunk. Tovább a karrier mód immáron rendelkezik két személyes móddal, akár online akár osztottképernyőn. Végig vihetjük tehát valamelyik barátunkkal az egészet, mint két fős csapat, vagy rivalizálhatunk különböző istállók színeiben is. A versengés tehát házhoz jön, szó szerint. A rohanó játékosoknak a fejlesztők kedveztek egy kicsit. Karriermódban kihagyhatók, illetve áthidalhatók olyan elemek, amik eddig nem voltak azok. Például a kötelező gyakorlóköröket az időmérők előtt már nem kell megtenni, illetve az autók fejlesztését is automatizálhatjuk, így a gép kiépíti nekünk a legmegfelelőbb újításokat, míg mi teljességgel a versenyekre koncentrálhatunk.

A játéknak szerintem már a 3 évvel ezelőtt része is nagyon szép volt, az idei viszont mégkifinomultabb. Nem csak a különböző fény és árnyék hatások miatt, de az egyre fejlődő mozgásanimációknak is köszönhető ez. Bár a boksz utcába odarohanó emberek néha még mindig kicsit gépiesek, a történetmódban szereplő átvezetők viszont teljeséggel megállják a helyüket, hiszen motion capture technológiával lettek felvéve. Plusz mutatni kell valamit az új konzolgenerációkon is, szóval ott is jól fut akár 120 fps-sel.

Az online felületről az a véleményem, hogy az továbbra is a cápáknak van fenntartva. Lehetünk akármilyen jók a sztori vagy a karrier mód során, online már egy másik világban versenyzünk. Hogy megéri-e megvenni az új részt, ha megvan a 2020? A történet módon kívül nagyobb volumenű változás nem történt, azt le kell szögezni. Csak a Braking Pont, a maga 6-8 órájával nem biztos, hogy megéri azt a pénzt, amiért az F1 2021 megvásárolható, viszont ha cápák vagyunk, és bejön az online versengés, vagy ha osztott képernyőn szeretnénk karrier módban autózni, akkor semmiképpen se hagyjátok ki!

Review score
 8.5A F1 2021 kellemes meglepetés az előző részekhez képest. Noha világot megváltó változás nem történt benne, de a történet mód, vagy a két személyes karrier opció mindenképpen jó szórakozást igér a száguldó cirkusz szerelmeseinek. 

Összes oldalmegjelenítés