Killing Floor 2 - HG interjú


Megérkeztek a válaszok a kérdéseinkre, egyenesen a TWI alelnökétől..

Mostanában sokan észre vettétek, hogy pár játék kapcsán meginterjúvoltuk a játék készítőit a jövőbeli terveikről. Úgy gondoltuk, hogy a Killing Floor 2 remek páciensnek néz ki, mivel az első részt kassza sikerként is mondhatnánk, annyira sikeres volt. A második rész meglepő módon Early Accessként jelent meg először a Steamen, így volt mit kérdezni tőlük, és annyira megörültek az interjúnak, hogy egyenesen a Tripwire Interactive alelnöke válaszolta meg kérdeseinket. Íme az interjú:

HG: Először is, köszönjük az időtöket, hogy megválaszoljátok az alábbi kérdéseket. Az első kérdésünk ez lenne: Kérjük mutassátok be a Killing Floor-t egy pár szóban az olvasóinknak.

TWI: A Killing Floor egy 6 fős kooperatív túlélő horror, amiben Neked és a barátaidnak meg kell próbálnotok elpusztítani a sok-sok genetikailag módosított szörnyeket ("Zedeket"). Minden egyes hullám után erősebb és erősebb ellenfelekkel kell harcolnotok, majd a szerzett pénzből fegyvert és páncélt vehettek, mielőtt megérkezik a fő ellenség - ha eljuttok odáig! Intenzív, félelmetes, és sötét humor övezi a játékot.

HG: A játék első része nagyon nagy siker volt Steamen (Mi is a rajongók közé tartozunk). Milyen új dolgokat sikerült eddig megcsinálnotok a folytatásban és mire számíthatunk a jövőben a Killing Floor 2-től?

TWI: Nos, azok, akik már játszottak az első részével, tartsák észben, hogy az első és legfontosabb dolog, amit a fejlesztés során biztosítani akartunk, hogy minden olyan dolog benne legyen, ami az első részben is benne volt. Az új rész készítésekor rengeteg időt fektettünk az új grafikus motorba. Továbbá egy teljesen új (nagyon véres) sérülés rendszert, új fegyvereket, új karaktereket, új fő ellenségeket, új perkeket raktunk bele - és ezzel együtt az egész perk rendszert is átdolgoztuk, így egy kicsit letisztultabb lesz, hogy miből mennyi XPt lehet szerezni, és most már 25 szint van kasztonként. Minden animációt Mocap-el (Motion Capture) vettünk fel, és minden Zed máshogy fog mozogni, persze tartogattunk e téren némi meglepetést a nagyobb nehézségi szintekre is, vagyis nehezebb fokozaton nem csak több életük van, hanem gyorsabbak is, erősebbet is sebeznek, és más képpen is fognak támadni. És ez még nem minden!

HG: Láttuk a stressz béta teszt során, hogy más fő ellenség van. Terveztek más fő ellenséget is a játékhoz?

TWI: Igen, fogunk majd. :)

HG: Az első 3 pálya, ami a bétába volt, lenyűgözően és jól kidolgozottnak nézett ki. Hány pályát akartok készíteni a Killing Floor 2-höz és tervezitek-e, hogy más fajta játék módú (pl. objektív alapú) pályát is csináltok, beleszámítva a hullám alapú pályákat?

TWI: Egyelőre csak szimplán pályákat fogunk csinálni (ingyeneseket), mint ahogy azt tettük az első résznél is. Természetesen szóba fog még jönni a más fajta játék mód is - valamilyen formában az objektív alapú mód is helyt fog kapni majd valamikor.

HG: A Killing Floor igen csak kielégítő volt, amikor a kasztok kerültek szóba, mivel a játékosok rengeteg játék stílus közül válogathattak, és láttuk a bétában, hogy a kasztoknak külön gránátjuk és perkjeik lesznek. Mennyi kasztot terveztek a Killing Floor 2-höz, továbbá tudtok egy pár szót mondani a perkekről is?

TWI: 10 kaszt lesz ezúttal. A változások: ketté választottuk a régi Sharpshooter kasztot, amiből lett egy igazi Sharpshooter, ami a távcsöves fegyverekhez fog jobban érteni, és egy Gunslinger kaszt, ami főként a piszolyokkal tud majd jobban bánni, továbbá lesz még egy pár új is, amikről még nem döntöttünk. Apropó perkek: minden 5. kaszt szint után kapsz egy perk pontot, amivel extra képességeket fogsz majd kapni a kasztodhoz, mint pl. éjjel látó szemüveg, amivel jobban fogsz látni a sötétben, ha már kilőttétek az összes lámpát, na meg persze másra is lehet majd használni.

HG: Elég sok fegyver volt az első játékban, ami több féle játék stílust nyújtott. Mennyi fegyvert akartok csinálni és lesznek-e ingyenes fegyver tartalmú frissítések is, amikor kiadjátok a játékot (pl. ingyen DLC, amiben új fegyverek vannak; Halloween-i és ünnepi események vagy új pálya)?

TWI: Nos, a játékban 10 kaszt lesz, mindegyiknek 4 "saját" fegyvere, plussz a kasztnak külön járó kés és gránát, ami kb. 60 fegyvert jelent. Lesznek majd ingyenes tartalmú frissítések is, mint ahogy azt eddig is volt. Még nem találtuk ki, hogy mik legyen azok.

HG: Az új grafikus motor lélegzet elállítóan gyönyörű és igen csak meglepett, hogy az Unreal Engine 3-at választottátok az UE4 helyett. El tudjátok mondani, hogy miért maradtatok az UE3-nál az UE4 helyett egy pár szóban?

TWI: Igencsak egyszerű, de tényleg. Több, mint 10 éve használjuk az UE3-at, és minden időnket azzal töltöttük, hogy az általunk csinált grafikai effekteket ebbe a motorba bele olvasszuk, szóval úgy döntöttünk, hogy maradunk ennél és folyamatosan bővíteni fogjuk a saját általunk készített új effektekkel.

HG: A Killing Floor 2 kiadása, mint Early Access játék a Steamen egy okos húzás volt (legalábbis mi ezt gondoljuk). Meddig tervezitek, hogy Early Access státuszban maradtok, és milyen árra számíthatunk, amikor megjelenik a játék?

TWI: A szokásos válasz az "ameddig csak lehetséges" lenne. Nagyobb részt a játékosok visszajelzése a lényeg, ami leginkább az egyensúlyról szól, majd ezeket elolvassuk, analizáljuk és végezetül módosítjuk azokat a dolgokat, amik a visszajelzésekben olvastunk. Ezek után új tartalommal bővítjük a játékot (új kasztok, fegyverek, szörnyek), majd ezután megint visszajelzéseket olvasunk. Örülnénk, ha a játékot sikerülne az év végéig befejezni, de a játék akkor lesz kész, ha mi azt mondjuk, hogy kész van!

HG: Az utolsó kérdésünk: Terveztek más játékot készíteni a Killing Floor 2 után?

TWI: LOL... persze, természetesen. Hamarosan hallhatjátok is a bejelentésünket!

Utólag is köszönjük a Tripwire Interactive-nak a közreműködést.

Összes oldalmegjelenítés