Hangry - Előzetes


Több cikkünk alatt kifejtettük már, hogy mennyire szeretjük az indie játékokat, és míg korábban ezek a kevesebb pénzből és erőforrásból készülő programok szükösebb csoportokat fogtak meg elsősorban, a triple quadra A-s játékoktól befásult nagyközönség is gyakrabban kacsintgat a független címek felé. Ez fantasztikus hír, hiszen ez azt jelenti, hogy az indie játékokra nagyobb igény van, mint valaha, és ez sok kreatív csapatot ösztönözhet újabb és újabb remek ötletek megvalósítására. Nincsenek határok, ha valami jó ötletnek hangzik, azt érdemes lehet játékba fektetni, elvégre a játékosok jobban értékelik a kreativitást és élményt, mint a durva grafikát, vagy dollár milliós marketing dumát. 

A Game Pill csapata pont ezt teszi, a legjobbkor dobták be az első játékuk demóját, ami már az első trailerekben bebizonyítja, hogy nem fukarkodik a póráz nélkül tomboló ötletekben, és mindezt igyekeznek minőségi tálalásban megvalósítani, persze a saját budgetjük keretein belül. Ez a Hangry, aminek demója már kipróbálható, és srácok... érdemes megnézni!

Éhesen nem jó bunyózni

A történet szerint a galaxis tele van furcsábbnál furcsább helyekkel és lényekkel, melyek intelligensebb egyedei roppant gigapoliszokba tömörülve nyomorognak. Az élet nem túl rózsás, az acéldzsungelek lehangolóak, és hát ennyi éhes száj egy rakáson előre láthatóan létrehozott egy komoly válságot: kevés az élelem. Vadászok járják a vad bolygók rengetegeit, leszállítva idegen világok gyümölcseit és szörnyek húsait, de ez egy roppant veszedelmes vállalkozás, és nem is túl kifizetődő. 

A játék főhőse azonban tökéletes jelölt a feladatra, ugyanis roppantul erős, vad, vérszomjas, cserébe irdatlan hülye, és fenemód éhes is. Zeta Város egyik kajáldájába kerülve a séf meglátja a böhöm szörnyetegben rejlő lehetőségeket, és elküldi egy szó szerinti beszerző körútra. Hamarosan az ő étterme lesz a legjobban ellátott vendéglátó egység a bolygón, cserébe jól kell lakatnia a hősünket, és meg kell erősítenie, hogy még több kaját hordhasson vissza.

Érdekes egy indítás, annyi szent, a demo egész barátságos narratívával vezeti be a játékost az alapszituációba. A kész játékból kiemelt jelenetekkel kapunk egy gyorstalpalót, majd az első küldetésen egy gyors tutorial keretében elkezdjük begyűjteni a listánkon szereplő cuccokat. A Hangry egy akció játék, tehát elsősorban küzdenünk kell a kincsekért, de a felfedezés is nagy szerepet kap a kaland során.

Hangry képes a vadászatra edzett szemeivel kiszúrni az avarban vagy a messzeségben lapuló szörnyeket és terméseket, de képes kiszagolni az ügyesebben rejtőzködő egyedeket is. Első áldozatunk, egy csenevész gombalény és pár óriás eper két pofon kíséretében máris a készleteinket gyarapítják, és ezzel nagyjából körbe is írtuk, hogy mi lesz a feladatunk. Bármi ami ehető, legyen az termés vagy állat, egyben begyűjthető alapanyag is, épp csak szét kell vernünk őket. Hangry nagyon hasonlít Hulkra, vagy az X-men Bestiájára (ráadásul még kék is), csak épp beszédesebb, és menő motoros bőrszerkót visel. 

A vadont járva különböző szörnyekkel fogunk megküzdeni, és kedvünkre való lehet, hogy igazán változatos a leölhető csúnyák felhozatala. A szörnyek saját képességekkel is rendelkeznek, és mint jó vadászok, ezeket kiismerve kell elkerülnünk a végzetes sebeket. Egy-egy komolyabb vad elejtése némi tervezést is igényel, vagy valamivel bonyolultabb a nyomukra akadni, de ez persze nem állítja meg éhes hősünket. 

Az öklünk mellett kapunk egy fegyvert is, ami segít a tömegesen ránk rohanó dögöket aprítani, valamint kölcsönöz számunkra pár különleges képességet, melyek közt távolsági támadások is szerepelnek. A fegyver választó ablakban ez az egyetlen cuccunk szerepel, de ez már legalább elárulja, hogy a teljes játékban több különböző fegyver is használható lesz. A képességek is bizonyosan változatosabbak lesznek minden fegyverrel, a trailerből pedig tudjuk, hogy mutációkkal is fejleszthetjük Hangryt, szert téve új erőkre és lehetőségekre. 

Főétel

Ha összegyűjtöttük a listánkon szereplő cuccokat, visszatérhetünk Zétára, Goutra éttermébe, hogy leadjuk a zsákmányt. Bár még nem próbálható ki, de lesz egy főzőcskézős minijáték, ahol különböző módosítókat és mutációkat adó kajákat kotyvaszthatunk. Nagyon érdekes opciónak tűnik, a fő küldetések mellett amolyan rpg elemekkel tűzdelt craftingnak néz ki. Mihelyst feltöltöttük a bendőt, mehetünk a következő pályára. Vagyis mehetnénk, de a demó sajnos csak eddig tart, helyette hívogatóan meglebegteti a jövőben elérhető bolygókat, és be is mutatja őket egy remek trailer kíséretében.

A játék látványvilága csillagos ötös, amolyan Galaxis Őrzői vibeja van minden területnek, lénynek és beszólásnak. A grafika is tetszetős, habár bár animációra ráférne némi finomítás, és az optimalizáció hiánya is rákényszerít, hogy vacakoljunk kicsit a beállítások között az élvezhető fps elérése végett. Ezt leszámítva a látvány megnyert bennünket. A zenék hangulatosak, a szinkronok meglepően jók, legalábbis amennyit a demó és a trailerek megmutattak. Más szóval, a Hangry indie játék jellege mellett is egy szimpatikus minőséget képvisel.

Maga a kipróbálható játék részlet, és az előzetes videók arról tesznek bizonyságot, hogy a Hangry fejlesztői totál őrültek. A cukorka bolygón lófráló spagettiszörny, a vérengző banán, a sistergő erdők, és még pár jelenetből kiszúrható ellenfél listája állati kreatív, megmosolyogtató, és egyben izgalmas is. Rengeteg jó ötlet lapul a Hangry zsebében, pár minijáték, fejlődési rendszer, új fegyverek, és még ki tudja miféle állatságok várnak minket a megjelenéskor. Mindez pedig alaposan felcsigázta az érdeklődésünket. 

Ajánló

A Hangry egy remek ötletekből születő játék, ami az első pár jelenettel felpiszkálja az érdeklődést, a továbbiakban pedig ínycsiklandó ígéreteket tesz a teljes játékot illetően. Amit eddig láttunk, az kb. 30 perc anyag, és habár kevés a teljes igazsághoz, mégis igen szórakoztató. Ha hozzávesszük a bemutatott játékelemeket és őrült helyszíneket, a Hangry egy kifejezetten várós címmé válik, és nagyon drukkolunk neki, hogy egy teljes értékű, hosszabb távon is szórakoztató program képében jelenjen meg. Ha így lesz, akkor mi biztos jól lakunk!

Újabb Régebbi